Kezdőlap Hírek Hajók Az “ötvenedik szál cigaretta”

Az “ötvenedik szál cigaretta”

1720
0

A Cigarette Racing új zászlóshajója, a Tirranna 59 központi konzolos sport jachtja akár 115 km/órával is repeszthet. Don Johnson imádta volna.

Cigarette Racing 50. hajója

Ez aztán egy igazán ütős 50. születésnapi ajándék saját magadnak. A floridai Cigarette Racing ezzel a lenyűgöző új zászlóshajóval, az 59 láb hosszú Tirranna-val ünnepelte az ötödik X-et.

Cigarette Racing 50. hajója
A specifikáció több mint elképesztő. A hajót ugyanis hat, igen, hat teljesen új 400 lóerős Mercury Racing Verado V-8 motor hajtja. Ez összesen 2400 lóerő, elég, hogy a hajó elérje a 115 km/órát.

Cigarette Racing 50. hajója
Tekerjünk vissza 1969-be: a Cigarette alapítója, a legendás Don Aronow a vadiúj, 32 láb hosszú The Cigarette elnevezésű veresnyhajójával indult a 225 kilométeres a Long Beach-ről a mexikói Ensenada-ba tartó versenyen. Megnyerte, átlagosan 122 km/órás sebességgel. Ezzel megszületett a Cigarette Racing.

Cigarette Racing 50. hajója
Ötven évvel később a Cigarette még mindig az a márka, amelyet akkor választ az ember, ha valami igazán gyorsat akar a vízen. A klasszikus 38 lábas Top Guntól a legújabb érkezőig, a Tirranna-ig a kínálat változatos.
A Cigarette ötvenedik születésnapjára az 59 láb hosszú Tirranna érkezett meg mint a márka új zászlóshajója. Két évig építették a hajót, amely neve az ausztrál őslakosok nyelvén annyit tesz, „folyó víz”.

Cigarette Racing 50. hajója
Érdekes módon, Braver és csapata a hajót középkonzolosra tervezte, nem pedig a hagyományos elrendezést követték. Az agresszív szénszálas tetővel és egy nyitott lounge résszel érkezik a hajó, ahol akár egy tucat kalandor is elfér. A konzol mögött még több hely van, további nyolc vagy kilenc személy számára.


A Tirrenna egy igazi party hajó, 29 hangszóróval és 5200 wattos JL audiórendszerrel van felszerelve.
A fedélzet alatti szálláshelyek kialakítására a Cigarette a felsőkategóriás bútorgyártót, az olasz Poltrona Frau-t kérte fel, akik egy vagány, fekete-fehér dizájnt hoztak létre rengeteg bőrrel és passzoló tíkfa padlóval.