Kezdőlap Hírek Autók Mullen Qiantu K50 elektromos sportautó

Mullen Qiantu K50 elektromos sportautó

1339
0

Egy kínai-amerikai együttműködésből született a Qiantu K50 elektromos sporkocsi, amit a New York Auto Show-n mutattak be. A 320 kW-tal (430 lóerő) az AWD motorból és a napelemből a tetőn, a Qiantu egy kicsit úgy néz ki, mint egy Porsche vagy Audi R8, amit az amerikai utakra terveztek.

Mullen Qiantu K50

A K50 alumínium vázon gurul, amelynek gerince az akkumulátor, az elülső és hátsó tengelyeken pedig nagydarab motorok ülnek. Az autó top teljesítménye nem egészen egyértelmű – a Mullen weboldalán 280 kW (375 hp) és 580 Nm, a kiadott sajtóközlemény azonban 320 kW-ról (430 hp) beszél „extrém dinamikus üzemmódban”. Bármelyik is legyen az igazság, 100-ra mindössze 4.2 másodperc alatt gyorsul az elektromos sportkocsi.

 

A karosszéria teljesen szénszálas és büszke is rá, alacsony, sima burkolattal az elülső részen, néhány szép részlettel a lökhárítókon, és egy vaskos, lakkozott karbon kivágással az oldalán, ami az Audi R8-ra hajaz. Jó megjelenésű autó, de az arányok nem minden szögből tartják meg a varázsukat. Az oldalprofil például elég átlagos, hátulról viszont egy igazi szépség.

Mullen Qiantu K50
A fékeket a Brembo készítette, a felfüggesztés és a alváz a Mira-tól jött, a Qiantu 19 hüvelykes alumínium abroncsain a Pirelli P Zero sport gumik kicsit túlzásnak hatnak, tekintve az autó visszafogott teljesítményét.

Mullen Qiantu K50
Belül bőr- és Alcantara ülések várják az utasokat, illetve egy meglepően kicsi, 6 hüvelykes képernyő. A tetőre napelemet szereltek, de nem azért van ott, hogy feltöltse az autót – nem elég nagy ahhoz, hogy feltöltse az autó akkumulátorát. Ehelyett automatikusan elkezdi cirkulálni a levegőt, ha az autó hőmérséklete eléri a 25° C-t.
Az elektromos sportkocsi áráról egyelőre nincs információ.