Kezdőlap Hírek Green Man Bemutatták a BMW Motorrad Vision DC Roadstert

Bemutatták a BMW Motorrad Vision DC Roadstert

1378
0

A BMW ráadásul most elektromos kivitelben dobta piacra a modellt. A Motorrad szellemiségét a kéthengeres motor külsejével tartották meg, azonban a hajtáslánc ezúttal elektromos. Az ikonikus külsőről sem feledkeztek meg, de most játszottak picit a színekkel.

BMW Motorrad Vision DC Roadster

A BMW Motorrad Vision DC Roadster a BMW Motorrad történelme előtt tiszteleg. A motort egy akkumulátor helyettesíti a váz közepére helyezve. Az elektromos motor indításakor két hűtőelem kimozdulása jelzi, hogy a gép készen áll a pörgésre.

BMW Motorrad Vision DC Roadster
Az oldalprofil dinamikus külsőt kölcsönöz a kétkerekűnek, az alacsony első rész és magas hátsó elem pedig erőt és stabilitást mutat. A tank helyét egy egymásba fonódó rácsváz vette át. Az ülések modern külsőnek örvendhetnek, megteremtik a sportos roadster alaphangulatát.
A vázat az egyedi ívek teszik megismételhetetlenné, ezek hosszabbá is varázsolják a gépet. Az alumínium vázban számos nyílást helyeztek el, amely a nyitottság érzését kelti. A jellegzetes, háromszögszerű váz igazi BMW hangulatot teremt.

BMW Motorrad Vision DC Roadster
A BMW Motorrad Vision DC Roadster megjelenése sötét, amihez tökéletes kontrasztot jelentenek a fémszínű elemek, mint a villa. A minimalista design az egész motoron végigfut.
Az első fényszóró U formát kapott, amit a két oldalon elhelyezett LED fények egészítenek ki. Ez a részlet teszi felismerhetővé a BMW motort, nappal és éjjel is. A hátsó fényszóró két C-alakú LED elemből áll, amelyek minimalista stílust adnak a gépnek.

BMW Motorrad Vision DC Roadster
Az abroncsokat öt fluoreszkáló elem teszi különlegessé. Ezek az innovációt és biztonságot kombinálják, hiszen álló helyzetben és menet közben is más effektet teremtenek. Sötétben növelik a motor láthatóságát, így nyugodtabban indulhatunk útnak este is.
„A Vision motor megmutatta, hogyan képzeljük el a környezettudatosságot a BMW-nél, hiszen a hagyományos motort elektromosra cseréltük. Azonban arra nagyon ügyeltünk, hogy az új utazási élmény mellett ne vesszen el a BMW szellemisége sem. Hiszen mindenki tudja, hogy mekkora élmény odalépni egy kétkerekűnek.” – mondja Edgar Heinrich, a Motorrad vezető tervezője.