Kezdőlap Hírek Építészet Beton és kő találkozása

Beton és kő találkozása

1421
0

A Bedolla House a p+0 Architectura-tól a hegyek között épült, egy 2660 négyzetméteres birtokon el Jonuco-ban, Mexikóban, melyek hatalmas cédrus és tölgyfák vesznek körül.

Bedolla House

A birtok komplex topográfiáját, kilátását és növényzetét teljesen kihasználva, a 200 négyzetméteres rezidencia két különböző magasságú szerkezetből áll, melyek önállóan funkcionálnak, de egy lépcsősorral össze vannak kötve.

Bedolla House

A p+0 Architectura a házat egy beton szerkezetként építette meg, amely támogatja a kővel kirakott két „dobozt”, ami természetes légáramlást biztosít, és kilátást nyújt a környező hegyekre és erdőre.

Bedolla House

Az egyik elemben a társasági terek találhatók, míg a másik a privát szobákat foglalja magába, míg mindkét épületrészt az enteriőr tágassága határozza meg, amit a masszív kőfalakon nyugvó fa tetőszerkezet koronáz meg.

Bedolla House

A projekt a funkciók szabad elosztását éri el minden egységben, ahol a bútorok határozzák meg a különböző tereket, míg a hatalmas ablakok és magas mennyezet felhígítják a határokat a kültérrel.

Bedolla House

Részben takarva a központi teret, egyetlen kőlap hozza létre a garázst, illetve egy nyugatra néző udvart alakít ki, és a társasági célra szolgáló egység tetejéből napozóteraszt csinál. A modern építési technológiák és a tradicionális rendszerek egymás mellett létezése egy intenzív dialógust hoz létre a természettel.

Bedolla House

Bedolla House

Bedolla House

Bedolla House

Bedolla House

Bedolla House

Bedolla House