Kezdőlap Hírek Autók A Lexus 2020-ra is meghirdeti dizájnversenyét

A Lexus 2020-ra is meghirdeti dizájnversenyét

925
0

A mára a nemzetközi dizájnvilág élvonalbeli szereplőjének számító Lexus továbbra is elkötelezett támogatója a feltörekvő tervezőknek, ezért idén nyolcadik alkalommal, a 2020-as évre is meghirdetik a rangos Lexus Design Award-ot.

Lexus Design Award

A program egyedülálló lehetőséget kínál a hat döntős számára, akiket személyesen választanak ki és mentorálnak a dizájn legismertebb szakértői. A döntősök a világhírű Milánói Dizájn Héten kapnak lehetőséget arra, hogy a nagyközönségnek is bemutassák prototípusaikat.

Lexus Design Award

Elindult a jelentkezés a Lexus International éves dizájnversenyére: a Lexus Design Award immár nyolcadik alkalommal nyújt egyedülálló lehetőséget fiatal tervezők számára, hogy bemutassák és kiaknázzák tehetségüket. A 2013-ban alapított díjat azért hozták létre, hogy feltörekvő tervezőket támogassanak és segítsenek. A programot folyamatosan fejlesztik; célja az inspiráció, amely a szebb holnap eljövetelét segítő újításokat eredményez. A jelentkezők száma folyamatosan nő: tavaly 65 országból 1548 tervet adtak be, amelyek közül sok a technológia adta új lehetőségeket használta ki. A 2019-es győztes alkotás Lisa Marks lett “Algoritmusos csipke” című munkája lett, amely egy a 16. századi csipkeminták hagyományát a fejlett háromdimenziós modellezéssel ötvözve született egyedi melltartó a maszektómián átesett nők számára, akik legyőzték az emlőrákot.