Kezdőlap Kiemelt Beton óra

Beton óra

1195
0
Beton óra

A tajvani székhelyű 22 Design Studio alapítója 2006-ban meglátta Japán kimagasló, különleges betonépítészetét és rájött, hogy az anyag mennyire kreatívan formálható, és könnyedén felhasználható az általa készített termékek gyártásában is. Tehát a 22 Design Studio piacra dobta a városi építészet ihlette gyűrűi- és irodaszer kollekcióját, és a sorozat legújabb kiegészítője a Concrete Sector órát!

Ezt a minimalista órát az építészet és a városi élet is ihlette, a stúdió saját szavaival fogalmazva: “Ez egy városi lakosoknak tervezett nagyvárosi óra, hangsúlyozva a tervezés, a kivitelezés és a praktikum tökéletes egyensúlyát.

Beton óra” A Concrete Sector karóra inspirációt merít az első világháború csatatereiről, nevezetesen az árokórák kialakításáról, amelyet a katonák zsebórájának kényelmes alternatívájaként vezettek be. Hasonlóan más óradarabjaikhoz, ez az óra is a 22 Design Studio exkluzív beton kikeményedési folyamatának felhasználásával készült, amely ezt az egyedülálló brutális esztétikát biztosítja. Az alkalmazott technikát „béton brut” -nak nevezik, ahol a beton öntés után befejezetlen marad, így bemutatva a fromatervezés során rányomott mintákat.

Beton óraA óralap strukturált 3D barázdái radiális 12 és 60 egyenlő részre vannak vágva. A mutatók a vágas okozta árnyékot használják, hogy pontosan jelezzenek minden percet és másodpercet. A betonrács kissé megemelkedik a „22.” percben, ezzel egy enyhe tisztelgés hatását keltve a stúdió munkája előtt. A Concrete Sector karóra működését a svájci Sellita SW200-1 automatikus tekercselését teszi lehetővé, 38 órás teljesítménytartalékot biztosítva, mindezt egy 316L orvosi minőségű rozsdamentes acél tokban csomagolva.

Beton óraEzenkívül 50 méterig vízálló, karcálló és fényvisszaverő zafírüveggel rendelkezik. A szerkezet Super-LumiNova-val van bevonva, amely megkönnyíti az idő leolvasását éjjel-nappal.

Beton óraEz a kézzel készített óra modern lappal és vintage lélekkel rendelkezik. Téged is érdekel az egyik legjobb óra 1000 dollár alatt?