Kezdőlap Hírek Hajók Bocelli jachtja

Bocelli jachtja

1541
0

Az opera szupersztár Andrea Bocelli utazni akar. Pontosan ezért lett a Darwin 86 felfedező jacht, a Stella del Nord új tulajdonosa. Tele tankkal a 195 tonnás motoros jacht több mint 10 ezer kilométert tud megtenni 8,5 csomós sebességgel. Ez Róma-Miami távolsága, és még marad is egy kis üzemanyag.

Stella del Nord

Bocelli 2014-ben újonnan vásárolt, szeretett 72 láb hosszú Gamma 22 Libertas-át cserélte el az olasz Cantiere delle Marche által épített Darwinra. A 2015-ben elkészült hajó utoljára az olasz jacht brókernél, a Corte Srl-nél 6,1 millió euróért árulták.

A CdM társalapítója, Vasco Buonpensiere elmondása szerint „Mr. Bocelli egy felfedező jachtot keresett, amely lehetővé teszi a számára, hogy a családjával együtt messzire hajózzon, kényelemben, még a legrosszabb időjárási viszonyok között is.”

Stella del Nord

Úgy tűnik jól választott. Miután megérkezett a Darwin, a 60 éves Bocelli és legénysége a CdM észak-olaszországi lavagnai hajóműhelyétől Nápoly felé indult, egyenesen bele a késő tavaszi Tramontana viharba.

Stella del Nord

Buonpensiere azt mondja, hogy a hajó és a legénység is épségben átvészelte a vihart, így a toszkán tenor épp időben érkezett meg a nápolyi Teatro San Carlo operaházba a koncertrjére.
A Stella del Nordot az olasz hajó építészek, a Hydro Tec által tervezett negyedik Darwin Class 86. Egy amerikai tulajdonos adta a megbízást, aki állítólag több mint 1 millió dollárt adott hozzá, így a legmagasabb színvonalú Darwin 86 épülhetett meg.
Mint minden Darwin 86, ez is alumíniumból és acélból készült. A teljesítményt egy pár12 literes, alacsony fordulatszámú, 12 literes Caterpillar C12-es dízelmotorok biztosítja, amelyek egyenként 385 LE-t adnak, így összesen elérve a 770 LE-t. A hajó legmagasabb sebessége 11 csomó.

Stella del Nord
A jachton legfeljebb nyolc vendéget lehet elszállásolni négy szobában, míg két szoba az öt fős legénység számára áll rendelkezésre. Az enteriőr jelenleg könnyű és tágas, a szil burkolattal és iroko padlóval.
A pihenéshez két társalgó áll rendelkezésre, az egyik a fő fedélzeten, a másik fent. A felső szintre épített skylounge két könyvtárral egészül ki, ahol három kanapé van.

Stella del Nord
Nincs szó arról, hogy Bocelli áthozta a Libertas-ról a Yamaha elektromos zongoráját a Stella del Nord-ra, bár ennyi belső térrel, hogy kísértésbe eshetett, hogy egy hangversenyzongorára váltson.

A Stella del Nord Bocelli nyolcadik hajója az elmúlt 19 évben, ami figyelemre méltó, mivel az énekes már 12 éves kora óta vak.