Kezdőlap Hírek Órák A Cadillac a luxuskarórák világából merített

A Cadillac a luxuskarórák világából merített

1497
0

Az órakészítők gyakran fordulnak designelemekért a luxusautókhoz, azonban most végre láthatjuk azt is, mikor egy autógyártó merít ihletet egy karórából.

A Cadillac a luxuskarórák világából merített

A Cadillac legújabb koncepciója, az Escala sedan kifinomult részleteivel és magával ragadó külső és belső terével tűnik ki a tömegből. A designban egyértelműen láthatjuk az óraművesség aprólékos művészetének megjelenését. „Minden designer körülnéz a karórák között. Mi olyan részletekre, olyan gyönyörűen kivitelezett modellekre vadászunk, amelyek ötvözik a modern technológiát a kézművességgel.” – mondja Andrew Smith, a Cadillac designigazgatója, aki maga is egy karórát visel a hétköznapokon.

A Cadillac a luxuskarórák világából merített
Az Escala utasterében rengeteg fém díszítőelemet használtak, amik az órakészítés gyakorlatára emlékeztetik az embert. A sedan fekete hűtőrácsa például enyhén bronzos hatást kelt, ami visszaveri a napfényt, így háromdimenziós hatást keltve. „Ez egy igazán apró, alig szembetűnő különlegesség, a fekete hűtőrács a bronzzal és az alumíniumrészletekkel. Ezek olyan kidolgozású felületek, amiket órákon szoktál látni.” – tette hozzá Laetitia Lopez, a Cadillac kreatív tervezője.

A Cadillac a luxuskarórák világából merített
Az Escala külsején található hasonló, duplán kezelt felületek és a kontúros vonalak egyértelműen megmutatják az órákkal való szoros kapcsolatot. „Polírozott szálcsiszolt alumíniumot használtunk ahhoz, hogy kiemeljük az autó éles vonalait, pont úgy, mint egy karóra funkciógyűrűjét.

A Cadillac a luxuskarórák világából merített

Az órákhoz hasonlatos designelemek a belső térben is jelen vannak, például a váltógomb apró kontrasztjai, amiket az óraműben szoktunk látni. „A gombok apró részleteinek kidolgozása is nagyon érdekes, amelyeket a Cadillac címere ihletett. A minta grafikus elemmé válik, hiszen a gombok hasonló designját szálcsiszolt fémből és fényes felületekből hoztuk létre.”

A Cadillac a luxuskarórák világából merített
Bár az Escala már két éve megjelent, Sirvio elismeri, hogy a karórák azóta is megihletik a Cadillac tervezőcsapatát. Az óragyártók és autógyártók között szoros marad a kapcsolat. „Mikor megjelenik egy új luxuskaróra, mi biztosan tudunk róla.”