Kezdőlap Hírek Építészet Városi világítótorony

Városi világítótorony

1050
0

A Mecanoo az innováció városi szimbólumának szintjére emeli az adatközpontot egy 113 méter magas digitális világítótorony tervének formájában.

Qianhai Data Center

A Qianhai Data Center egy zárt és egy nyitott részből áll, amelyek egy jól szigetelt, áttetsző tornyot alkotnak. Az épület teljes homlokzata pixeles képernyővel van beburkolva, és napközben a tradicionális kínai festészet stílusában megrajzolt felhők képék jelennek meg rajta, míg éjszaka egy dinamikus digitális képernyőként kel életre.

Qianhai Data Center
A Qianhai Data Center terve a Kína belső területei és Hong Kong kollaborációjának eredménye, hogy az támogassák az IT szolgáltatások és a modern szolgáltatóipar fejlődését.

Qianhai Data Center

A Yanjing autópálya mellé a Mecanoo terve szerint egy 3,2 m x 1,8 m-es betonpanelekkel borított homlokzat van, melyek mindegyik 15 x 12 pixeles rácsból áll. A pixelek két rétegből állnak: kiemelkedő betonelemekből, amelyek a felhőképet alkotják, valamint fényforrásokból középen és az egyes pixelek szélén.

Qianhai Data Center
Az épület alsó részét egy parkosított terasszal ellátott talapzat alkotja, amely megnyitja az adatközpontot a környék felé, és kellemes zöld munkakörnyezetet kínál.

Qianhai Data Center

Az épület nyilvános területei, beleértve a postahivatalt és az előcsarnokot, Tanghai sugárútra néz, a város főútjára, míg fentebb a háromszintű irányítóközpont és az irodákat, illetve technikai támogatási helyiségeket magába foglaló,dupla magasságú operációs központ található. Az irodahelyiségek a teljesen üvegezett külső homlokzatok mentén vannak elrendezve, így a munkavállalók elé közvetlen kilátás tárul a lépcsőzetes, parkosított teraszokra.