Kezdőlap Hírek Építészet Cipzárház

Cipzárház

1132
0

Alex Chinneck angol szobrász, aki arról ismert, hogy villanyoszlopokat fordít fel és hogy csomókat köt az álló órákra, legutóbb a design week programjának részeként lecipzárazta a milánói épületek homlokzatát.

Cipzárház

A drámai hatás elérése érdekében Chinneck egy teljesen új elemet hozott létre a hagyományos milánói építészet stílusában, amely olyan, mintha épp készülne feltárni az épület belsejét. Az enteriőr, a másik oldalról pedig teljesen átalakultak a váratlan „felnyitástól”.

Cipzárház
A projekt feltűnő eleme a cipzár, amely itt eszköz a művészet számára, hogy egy sor repedést hozzon létre. „A cipzár folyamatosan használatával felnyitottuk a történelmi milánói épületek szövetét, hogy játékosan elképzeljük, mi bújhat meg a homlokzat, padló és falak mögött” – magyarázta Alex Chinneck.

Cipzárház
A falak és a padló az átalakulás metaforájává váltak, ezzel felvázolva az újonnan elképzelt jövőhöz vezető végtelen utat. „Éteri fény világít keresztül minden nyíláson, színnel töltve meg a teret és a pozitivitás és lehetőség érzetével töltve meg a projektet” – folytatta Chinneck.

Cipzárház

Cipzárház