Kezdőlap Hírek Autók Curtiss ONE

Curtiss ONE

Fotók: Curtiss Motorcylces -
732
0
Elektromos motor

A Curtiss Motorcylces több mint száz éven átívelő, fejlesztésekkel teli története után bemutatja egyik korábbi modelljének elektromos változatát, a One-t.

A korábban Confederate Motorcycles néven működő alabamai székhelyű gyár 1902 óta tesz forradalmi lépéseket a gépgyártás és fejlesztés területén. A Curtissnél ezúttal a One-nal rukkoltak elő az elektromosítás forradalmát éltető mérnökök és dizájnerek.

Elektromos motorA One csendes, sima, kényelmes és precíz utazási élményt nyújt, és azt a fejlesztések iránti lelkesedést és a pozitív jövőképet testesíti meg, ami 118 évvel ezelőtt a gyár alapítóját is hajtotta. A tervezők hozzátették: „szeretnénk rájönni, mi az, amit az elődeink jól csináltak, és mi az, amit még nem tudtak. A múlthoz való érzékenységünk és az iránta való tiszteletünk – ami távol áll a megalázkodástól –, táplálja bennünk az érzetet, hogy kötelességünk fejleszteni.”
Elektromos motorA Curtiss Motorcycle elektromos One-ja egészen különleges utazási élményt nyújt. Nincs sebességváltója és kuplungja – az áram az elektromos motorról a hátsó kerékre kerül a szíjhajtáson keresztül. „Mindenkinek muszáj megtapasztalnia, milyen egyetlen leheletfinom csuklómozdulattal ráadni az energiát”, tette hozzá a csapat.
A One bemutatásával a Curtiss egyszerre jósolja meg és formálja jövőt. A motor a rugóknak, lengéscsillapítóknak valamint a személyre szabható geometriának köszönhetően tökéletes kényelmet nyújt tulajdonosának. A nagyteljesítményű és alacsony súlypontú One csupán 193 kg, tehát kiemelkedően könnyű – más hasonló, elektromos modelleknél 45 kg-mal könnyebb. Az akkumulátorcsomagot és a villanymotort a váz közepébe integrálták a jobb kezelhetőség, a jobb teljesítmény és a könnyebb manőverezés érdekében – így a Curtiss One-ja minden eddigi elektromos motornál fürgébb és könnyedebb.
Elektromos motorA Curtiss Motorcycle új elektromos motorja 2021-ben jelenik meg a piacon: a 115 000 dolláros „Glenn H. Curtis alapítói kiadás” 15 darabját már nyáron elkezdik szállítani, évvégétől pedig a One-verzió is megvásárolható, 81 000 dollárért. A személyre szabható paraméterekkel rendelkező One-ból évente 100 darabot terveznek gyártani.