Kezdőlap Hírek Autók Defender újragondolva

Defender újragondolva

1258
0
Defender Van

A klasszikus Land Rover Defender egy igazi ikon. Ezért az autógyártó tavaly bemutatta az SUV vadonatúj változatát is. Bármennyire klassz a legújabb verzió, mindig nagy kihívás egy valódi klasszikushoz hozzányúlni. Ez azonban a legkevésbé sem tántorította el Samir Szadikhovot abban, hogy ezt mégis megpróbálja.


A németországi autótervező előállt egy olyan nem hivatalos Defender Concept kisbusszal, amelyre rápillantva azt kívánjuk, hogy bárcsak valódi lenne. Sadikhov fogta a legendás retro Defender 4 × 4-et és olyan stílusos lakóautóvá varázsolta, amely még mindig elég masszívnak tűnik ahhoz, hogy a világvégét is mosolyogva túlélje.
Defender VanAz a mód teszi igazán hatékonnyá Sadikhov dizánját, ahogyan felhasználja a Defender old-school tervét. A dobozos mivoltát kiindulópontként használta ahhoz, hogy kreatív és egyben szórakoztató módon tovább építkezzen belőle. Az elképzelt 4 kerekű és a tényleges terepjáró közötti legfőbb különbség az, hogy a vezetőfülkét meghosszabbították, így a szélvédő a jármű legelején kezdődik. Ez egy egyszerű változtatás, amely meglepően természetesnek tűnik és mégis jelentős hozzáadott értéket dob az összbenyomáshoz.
A terv bizonyos részletei megmutatják,hogy ez a módosítás csak egy Szadikhov egyedi megoldásai közül. A furgon a háromajtós Defender 90-re épül, de a nyomtávja kiszélesedett, tengelytávja pedig 110 hüvelykre, azaz 2.78 méteresre bővült. A járművet külső merevítőrudakkal is levédte, valamint felszerelte egy tetőcsomagtartóval is, hogy legyen hol tárolnunk a túléléshez elengedhetetlenül szükséges felszerelést.

Defender VanEmellett keréksárvédőket adott hozzá, hogy elfedje a bütykös, terepre teremtett gumiabroncsait. E változások ellenére a tervező néhány Defender védjegyet is megtartott, például kerek fejlámpáit, a reflektorokat és a hűtőrácsokat is, amelyek egyértelművé teszik a jármű eredetét. A jármű belsejéről egylőre sajnos nincsenek képek, de mivel elképzeléseink szerint jóval tágasabb mint közeli rokona, így az sem kizárt, hogy még egy ágynak és egy konyhasaroknak is találnák benne helyet.
Mivel ez a Defender egy nem hivatalos tervezet, ezért igen kevés esély van arra, hogy Sadikhov négykerekűje a közeljövőben maga alá gyűrje az úttalan utakat, de reméljük, hogy a Land Rover, vagy egy különösen kalandos, egyedi ötletekért lelkesedő üzleti partner meglátja benne a fantáziát és segít a megvalósításában.