Kezdőlap Hírek Autók A DHL is bezöldül az új elektromos kézbesítőautókkal

A DHL is bezöldül az új elektromos kézbesítőautókkal

1106
0

A DHL több nulla károsanyag-kibocsátású járművel egészítette ki a flottáját. A 63 elektromos kézbesítőautót a Workhorse névre hallgató startup vállalattól szerezték be. A kezdeményezés a DHL nagyszabású tervének része, miszerint teljesen átállnak a környezettudatosságra.

DHL

A DHL 2025-re a kiszállítások 70 százalékát elektromos járművel akarja már megoldani, a károsanyag-kibocsátásukat pedig 2050-ig nullára kívánják csökkenteni. És nem csak beszélnek, de cselekszenek is, hiszen számos elektromos kézbesítőautót és drónt is beszereztek már.
A DHL nem az első cégóriás, amelyik a Workhorse-hoz fordult. Legutóbb a FedEx lépett együttműködésre a startuppal, de a UPS is beszerzett 50 autót tőlük.
A Workhorse legkeresettebb modellje egyébként az NGen-1000, egy teljesen elektromos kézbesítőautó, amely akár 160 kilométert is képes megtenni, és óriási raktérrel van ellátva. A Workhorse már bemutatta az NGen egy újabb változatát is, amelynek tetejéről elindítható a hozzá tartozó drón. Ezekkel a repülő eszközökkel olyan helyekre is könnyedén eljutnak a csomagok, ahová a négykerekű talán nehezen tudna bebukdácsolni.


„Csak ebben az évben az autóink 30 százalékát elektromosra cseréltük. Nagyon izgatottak vagyunk az új technológia miatt, és kíváncsian várjuk, hogyan változik majd meg ez az iparág az új fejlesztéseknek köszönhetően.” – mondta Greg Hewitt, a DHL Express U.S. ügyvezetője.