Kezdőlap Hírek Hajók A nap cirkálója

A nap cirkálója

1093
0

A Nerea Yacht lerántotta a leplet az NY24 day cruiserről, és úgy tűnik, tapsolni fogunk örömünkben tőle. Ez a kis energiabomba a gyorsaság és sportos megjelenés tökéletes kombinációja a luxussal. Pihenj a víz mellett napközben, este pedig a kabinban hajtsd álomra a fejed.

Nerea Yacht

Az autógyártók mindig arra törekszenek, hogy a száguldás érzetét keltség kreációik még akkor is, amikor egy helyben állnak. Az Ideae Italia tervezői, Alessio Battistini és Davide Bernardini ugyanezt az illúziót akarták kelteni a tengeren is egy olyan hajóval, amely folyamatosan rohanni látszanak, még a kikötőben vesztegelve is.

Nerea Yacht
A 7.4 méteres NY24 valójában nem egy motorcsónak, azonban a lekerekített hajótatból előretörő tömeg miatt mégis a sebesség érzetét kelti a szerkezet. Az ívelt profil és alacsony szélvédő pedig csak tovább erősíti az illúziót, hogy a hajótest iszonyú erővel robog előre még egyhelyben állva is.

Nerea Yacht
A színezett szélvédő mögött letisztult, modern designt találunk. Az ülések közötti folyosó a kabin elcsúsztatható ajtói felé vezet. Amikor az utasok belépnek a kabinba, egy U-alakú kanapé fogadja őket. Az audio/video rendszerhez egy nagy TV tartozik, a kabinteret pedig egy fürdőszoba zárja le.

Nerea Yacht
Míg az ember néha kezébe kapna egy csomag popcornt és leülne filmet nézni, a szabad ég alatt sem rossz vacsorázni a pilótafülke mögötti kinti étkezőasztalnál. A fedélzeten természetesen elfér egy mosogató, tűzhely és hűtőgép is. Amikor befejeztük az étkezést, az asztalt lehajtva napozóvá alakíthatjuk ezt a teret.

Nerea Yacht
A Nerea több helyen Oltremateria anyagot használt a felületeken, amely egy víz alapú, epoximentes felületkezelő, és teljesen természetbarát. Úgy néz ki, mint a beton vagy kerámia, de a valóságban nagyon flexibilis és elasztikus.

Nerea Yacht
Az NY24 egy Volvo Penta hajtómű segítségével 32 csomóval is képes robogni előre. A hajót Düsseldorfban mutatták be, és a koncepció alapján egyértelmű, hogy nagy dolgokat várhatunk még a Nereától.

Nerea Yacht