Kezdőlap Hírek Repülők Drónok drónja

Drónok drónja

1582
0

Nagyjából egy éve tűnt fel a Skyd drón, és az orosz gyártó néhány igazán merész teljesítmény mutatóval rukkolt elő. A benzin és elektromos motor kettősével működő masszív multirotoros drón akár 220 kg szállítmánnyal is tud repülni akár 8 órán keresztül.

ARDN Skyf drónja

Az oroszországi Tatárföldön tartott bemutató repülés során nem szárnyalt ilyen magasságokba az eszköz, de ez is elég volt ahhoz, hogy akár egy Guinness-világrekordot is begyűjtsön a készítőinek.

ARDN Skyf drónja
A Skyf drónt úgy építették, hogy a benzinmotorok nyers erejét és tartóssága az elektromos motorok rugalmasságával és irányíthatóságával. Ez azt jelenti, hogy a 220 lóerős benzinmotor közvetlenül a főrotorokhoz kapcsolódik, hogy felemeljék a hatalmas teherrakományt a levegőbe, míg a kisebb elektromos motor a sarkokhoz kapcsolódik a stabilizáció és az irányítás érdekében.

ARDN Skyf drónja
A cég azt mondja, hogy a jumbo méretű drón kapacitását akár 400 kg felemelésére is ki lehet bővíteni, amit akár 350 km-en át tud vinni. A drónt úgy tervezték, hogy bármilyen áru szállítására alkalmas legyen, többek között például szántóföldek permetezésére, teher szállítása tengeri gáz és olajfúró tornyokra, az érzékelői pedig a kereső vagy mentő akciók során is alkalmazhatók.


De most csak az izomerejének bizonyításáról szól minden. Tatárföldön a csapatnak sikerült elérnie, hogy a drón felemeljen 100 kg rakományt, és 100 métert repüljön vele. Ez túlszárnyalta az Oslói Egyetem hallgatóinak eredményeit, akik egy távolról irányított multicopterrel 64 kg-ot emeltek fel, és ezzel Guinness-rekordot állítottak fel.