Kezdőlap Hírek Autók Elektromos Cadillac koncepció

Elektromos Cadillac koncepció

932
0

Annak ellenére, hogy belekóstolt már a hibridek és koncepcióautók világába, egy teljesen elektromos jármű még csak most fogja megkapni a jól ismert Cadillac jelvényt.

Az anyacég General Motors azt mondja, a márka hamarosan belép az EV-k piacára, és Detroitban meg is mutatták az első képeket, hogyan fog kinézni az egyelőre még név nélküli Cadillac crossover EV.
Egyelőre nem hoztak nyilvánosságra technikai részleteket a Cadillac első teljesen elektromos autójáról, de azt tudjuk, hogy ez lesz az első, amiben a GM új EV technológiáját fogják alkalmazni. Ez lehetővé teszi, hogy a járműveket elülső-, hátsó- és összkerék meghajtású konfigurációban is megépítsék a megfelelően elhelyezett akkumulátorral.

Cadillac EV
A GM elmondása szerint ez a platform megadja azt a rugalmasságot, ami ahhoz kell, hogy alkalmazkodni tudjanak a beérkező vásárlói visszajelzésekhez. Nem túl meglepő módon az első ilyen autó a Cadillac jól megőrzött ügyfélkörét fogja célozni.
„A Cadillac EV telibe találja a crossover piacot, és világszerte képes lesz megfelelni a vásárlói igényeknek” – mondja Steve Carlisle, a Cadillac elnöke. „A luxus és innováció legmagasabb szintjét fogja képviselni, miközben a Cadillac-et az autóipar csúcsára helyezi.”
A Detorit Auto Show-n jelentették be az autót, és a Cadillac szerint az autó nevét és a technikai paraméterek a bemutatás előtt fogják nyilvánosságra hozni.