Kezdőlap Hírek Elektromos lakóautó

Elektromos lakóautó

838
0
SylvanSport

Az elektromos forradalom már a nyakunkon van, de eddig viszonylag lassan érte el a luxus lakóautók világát. Most egy cég reméli, hogy ez megváltozik egy új lakóautócsaláddal.


A SylvanSport, a kemping utánfutókra és kiegészítőkre specializálódott amerikai vállalkozás most mutatta be a teljesen elektromos, zéró emissziójú lakóautók kollekcióját, amely tele van zöld technológiákkal a fenntartható, terepjáró utazásokhoz.
 SylvanSport A találóan Leading the Charge kódnevet viselő termékcsalád 2022-ben fog megjelenni egy olyan modellel, amely hihetetlen távot ígér az akkumulátorával. A vállalat állítása szerint ez lesz az első teljesen elektromos gyártású lakóautó, amelynek hatótávolsága eléri a 640 km-et.
 SylvanSport “A SylvanSport 2004-es megalapításától kezdve tudtuk, hogy a terméktervezés terén elért innovációink egy napon egy kategóriájában vezető, teljesen elektromos lakóautó létrehozásához fognak vezetni” – mondta Tom Dempsey, a  SylvanSport SylvanSport alapítója és vezérigazgatója egy nyilatkozatban.
A Zeus Electric Chassis elektromos teherautó-gyártóval partnerségben kifejlesztett, 6350 kg súlyú brutális járművet folyadékhűtéses, állandó mágneses váltóáramú motorok hajtják majd, amelyek 290 lóerőt és elképesztő, 4067 nm nyomatékot adnak le.
 SylvanSport A lenyűgöző hajtáslánc mellett a négykerekűt AWD katonai minőségű tengelyekkel és független első és hátsó tekercsrugós felfüggesztéssel szerelik fel, amelyek lehetővé teszik, hogy még a legnehezebben kezelhető terepen is közlekedjen. Támogatja majd az egyenáramú gyorstöltést is, ami azt jelenti, hogy az akkumulátor kevesebb mint egy óra alatt 80 százalékos töltöttségi szintre tölthető fel, hogy újra útra kelhessen.
“A páratlan terepjáró-képesség, a jármű megnövelt hatótávolsága és a váratlanul nagy járműtömeg-kapacitás csak néhány, elektromos lakóautókban eddig soha nem látott tulajdonság” – tette hozzá Bob Grinstead, a Zeus Electric Chassis technológiai vezetője.
 SylvanSport A zöld vagy szürke kompozit színben kapható kalandjármű fejlett energiagazdálkodási rendszerrel is rendelkezik majd, amely hatékonyan látja el a fedélzeti berendezéseket, valamint a víz újrahasznosítására szolgáló berendezés is található benne.
A SylvanSport kevés részletet osztott meg a belső térrel kapcsolatban, de a renderelések szerint lesz egy kis konyhasarok az elején, amely szükség esetén kihúzható. Hátul lépcsők is vannak, amelyek feltételezésünk szerint egy rögtönzött hálószobába vezetnek. Talán a leglenyűgözőbb, hogy a külsőt olyan állványokkal szerelték fel, amelyeken néhány kajak vagy kenu is elfér.