Kezdőlap Hírek Építészet Amerika legszebb otthonai 2019-ben

Amerika legszebb otthonai 2019-ben

1194
0

Az Amerikai Építészszövetség (AIA) lerántotta a leplet a Housing Awards 2019-es nyerteseiről. Az évente megrendezésre kerülő versenyen a legjobb, amerikai építészeti cégek által tervezett házakat díjazzák. Idén nagyon erős volt a mezőny, hiszen luxusotthonok és vidéki lakok is szerepeltek a versenyzők listáján.

2019 AIA

A 2019-es Housing Awards tizenkét házat díjaz, amelyeket az AIA öttagú zsűrije értékel. A lényeg, hogy az épület designja a fenntarthatóságot, innovációt, időtállóságot, társadalmi hatásokat, az ügyfél igényeit és természetes környezetét tükrözze.

2019 AIA
A tizenkét díjazott négy kategóriába sorolható: egy vagy két család számára épült lakóház, egy vagy két család számára készült szabványház, több családos otthon és különleges lakóház. Íme, néhány azok közül a tervek közül, amelyek trófeát érdemeltek.

2019 AIA
Az Interface Studio Architects Tiny Tower névre keresztelt otthona apró nagyvárosi telkeken is kényelmesen elfér. A philadelphiai Brewerytownban vehetjük szemügyre.

2019 AIA
A Tiny Tower olyan, mint egy pici felhőkarcoló, hiszen 11.5 méter magas, azonban elfér egy 3.6×8.8 méteres területen. A 116 négyzetméteres alapterület öt szintre oszlik, amit egy tetőtéri terasz told meg.

2019 AIA
Az Anacapa által tervezett Off-Grid Guesthouse a kaliforniai partvidéken épült. A domboldalon található házból gyönyörű kilátás nyílik a környékre, a nappaliból pedig a hatalmas üvegajtókon át léphetünk ki a szabadba.
A luxusházon zöld tető található, és távoli elhelyezkedésének köszönhetően teljesen önfenntartó. A vizet például kútból nyerik.