Kezdőlap Hírek Green Man Elektromos hajók a Niagaránál

Elektromos hajók a Niagaránál

1088
0

Mostantól teljesen elektromos turistahajók csobognak végig a Niagara-vízesésen

Maid of the Mist

A Maid of the Mist hajói már évtizedek óta szállítják az utasokat ezeken a csodálatos vizeken, és nem sokára a látogatók testközelből is megcsodálhatják majd a robajló vízesést, ráadásul teljesen környezetbarát hajókról. A cég két elektromos hajóval egészíti ki az armadáját, amely nemcsak károsanyag-kibocsátástól mentes utazást biztosít, de a motorzajtól és kipufogógáztól is megkíméli az utasokat.
A Wisconsinban gyártott katamarán-jellegű hajók az első elektromos utasszállítók az USA-ban. A kikötőben saját töltőrendszer várja őket, és a lítium-ion akkumulátorokat csupán hét percbe kerül 80 százalékra feltölteni, így a hajó gyorsan megfordulhat egy zsúfolt napon is, ami nem mindegy egy olyan turistalátványosság esetében, amit több millió ember látogat meg évente.

Maid of the Mist

„Teljesen magától értetődő, hogy a Maid of the Mist, mint világvezető cég, bevezeti ezt a zöld technológiát. Az új hajók egészen a vízesés pereméig viszik majd az utasokat, amely egyébként a legnagyobb természetes vízerőmű a világon.”

A hajókat modulokból építik fel, amelyeket ebben a hónapban a Niagaránál fognak összeállítani. Várhatóan szeptemberben munkába állnak és kiváltanak két korábban használt hajót, amelyeket 1990-ben és 1997-ben építettek.