Kezdőlap Hírek Autók Felturbózott G-Mercedes saját drónnal

Felturbózott G-Mercedes saját drónnal

1238
0
Brabus 800 Adventure XLP

A Brabus jól ismert az épített járművek világában, legutóbbi, erősen módosított G-Mercije pickup-pá alakult. Nem csupán a 789 lóereje a lenyűgöző, de hosszabb, magasabb és erősebb off-roader is, mint az alapjául szolgáló SUV. A saját drónja pedig csak hab a tortán.

Brabus 800 Adventure XLP A Brabus 800 Adventure XLP nevet viselő álomjárója a Geneva Internetial Motor Shown debütálna. Bár nagy szüksége valószínűleg senkinek nincs rá, ez mégsem állítja meg a Mercedes SUV szerelmeseit, hogy vágyakozzanak utána.

Brabus 800 Adventure XLP A Mercedes-AMG G63-on alapuló 800 Adventure XLP egy igazi vadállat. A G63 4 literes V8-as iker-turbó motorát kapta, a nagyobb turbófeltöltők lenyűgöző 789 lóerőt és 737 láb nyomatékot jelentenek.

Brabus 800 Adventure XLP A Brabus szerint a 100 km/h-t csupán 4.8 másodperc alatt képes elérni. Egy kicsit lassabb, mint a G63, mégis elég gyors az off-roadhoz. Emelett elektronikusan leszabályoz 210 km/h-nál, a magasabb profil és off-road abroncsok miatt.

A hajtóerő mellett a Brabus a tengelytávot is kiszélesítette 50cm-rel, így a jármű majd 70 cm-rel hosszabb, mint a G63. Új felfüggesztést kapott portál tengelyekkel, ezzel megemelve a jármű szabad magasságát 48cm-re, amely több, mint 2.5cm-re magasabb, mint az eredeti Mercedes-AMG modell.

Brabus 800 Adventure XLP Mivel ez egy Brabus, a vásárlók egy sor különböző opció közül választhatnak, melyekkel egyedivé tehetik gépeiket. Választhatnak például csomagtartót, szénszálas szélvédőt és 22 colos abroncsokat, amelyek Pirelli Scorpion ATR terepjáró gumikkal vannak felszerelve.

A leginkább figyelemre méltó lehetőség természetesen a németországi székhelyű Wingcopter által gyártott drón, amely a teherautóba szerelt felszállási és leszállási talppal rendelkezik. A drón akár 125 mph sebességet is elérhet, így még padlógáznál is képes lesz lépést tartani a 800 Adventure XLP-vel.

Az értékesítés időpontját még nem jelentették be, de a Brabus elárulta, hogy az „First Edition” 800 Adventure XLP ára körülbelül 626 300 dollár lesz. Egy kissé kevésbé nagy teljesítményű 700 Adenture XLP 700 lóerővel, 424 155 dolláros árnál kezdődik.