Kezdőlap Hírek Autók Ford GT Liquid Carbon

Ford GT Liquid Carbon

Fotók: Eric W. Perry -
938
0
Ford GT Liquid Carbon

A 2020-as modellévre megújul a Ford szupersportkocsija, melyet a detroiti mérnökök számos fejlesztéssel csiszoltak tökéletesebbé a nagyobb teljesítmény és a nagyobb hangorkán érdekében.

Ford GT Liquid Carbon

A kipufogó rendszer áttervezése mellett a 3.5 literes V6-os duplaturbós EcoBoost erőforrásból 13 lóerővel többet csikartak ki a Ford szakemberei, a GT így mostantól már 660 lóerős. Az olyan műszaki finomságok, mint a nagyobb teljesítményű gyújtótekercsek, a hűtött dugattyúk és az áttervezett hűtőrendszer mellett a laposabb nyomatékgörbének is örülhetnek majd a tulajdonosok.

Ford GT Liquid Carbon

Az amerikai szupersportkocsi új titán Akrapovič kipufogórendszert is kapott, ami a teljesítmény mellett a hangélményt is tovább javította. A mérnökök a teljesítmény növekedése miatt a futóművet sem hagyták érintetlenül, itt merevebb csillapítást alkalmaztak, annak érdekében, hogy tovább javítsák a GT kezelhetőségét a magasabb sebességtartományokban.

Ford GT Liquid Carbon A benzingőz szerelmeseinek az esztétika területén is kedvében akart járni a Ford, a GT így a 2020-as modellévben két különleges „fényezéssel” is elérhető lesz. Az egyik a Liquid Carbon, amely tulajdonképpen egy fényezés nélküli szánszálas karosszériát jelent, míg a másik a Gulf Racing fényezés, melyet az 1969-ben a Le Mans-i 24 órás versenyen győzedelmeskedő GT40-es fényezése ihletett.

Ford GT Liquid Carbon
A beltérben 5 új szín jelenti az újdonságot, miközben a féknyergeknél is 5 színből válogathatunk, sőt mi több titán kerékcsavarokat, hatpontos biztonsági övet, vagy szénszálas felnit is kérhetünk. Mindezen földi jónak az árát is megkérik a Fordnál a 2020-as modellévű GT indulóára ugyanis 500 000 amerikai dollár, a Liquid Carbon kivitel árcéduláján pedig 750 000 dollár szerepel majd.