Kezdőlap Hírek Építészet Fenntartható luxusfaházak épülnek az olasz Dolomitokban

Fenntartható luxusfaházak épülnek az olasz Dolomitokban

972
0

A milánói Peter Pichler Arhitecture stúdió megalkotott egy faházkoncepciót, amely egy meglévő hotel részét fogja képezni. A luxusfaházakkal a táborozás új élményét kívánják megteremteni, amely szoros kapcsolatban áll a természettel.

Luxusfaházak

A hegyes tetőszerkezetek és a struktúrák geometriája a környező fenyőerdőkből merítették az inspirációt, és természetesen helyben kitermelt fákból építik majd.

Luxusfaházak
A faházak a tervek szerint kétszintesek lesznek, és 35 és 45 négyzetméter közötti alapterülettel épülnek majd fel. Az alsó szinten található a nappali, a felső szinten pedig a hálószoba és fürdőszoba. A két szintet lépcsősor köti össze. A házakat teljes egészében fából fogják építeni, a fekete alapszín pedig szinte összeolvad majd az erdővel. Belül a természetes fa melegséggel invitálja majd az ide érkezőket. A faházat hatalmas ablakok keretezik, így zavartalan kilátás nyílik bentről a Dolomitokra.

Luxusfaházak
A projekt során a természetbe szőtt építészet jelenti a fővonalat. A hagyományos szállodák felépítését teljesen maguk mögött hagyják a fejlesztők, így teljesen egyedi élményt nyújtanak a faházak. Ha ellátogatunk ide, mi is elmerülhetünk a természet csodájában.