Kezdőlap Hírek Autók Futball – cipő – túra

Futball – cipő – túra

954
0

A Kia Motors és az UEFA bemutatja az UEFA Európa Liga ‘Trophy Tourt’, a Kia vezetésével. A túra lehetőséget teremt az európai futballrajongóknak, hogy megtekinthessék az UEFA Európa Liga serlegét már a sorozat 2018/2019-es kieséses szakaszának indulásakor.

A Kia az első UEFA Európa Liga ‘Trophy Tour’ mellé állt

Az UEFA Európa Liga ‘Trophy Tour’ időtartama alatt a szurkolókat és a játékosokat, minden korosztályból arra ösztönzik, hogy adományozzanak régi vagy használaton kívüli cipőket. Az UEFA Gyermek Alapítványával együttműködve ezeket a cipőket a jordániai Zaatari menekülttáborba szállítják majd, ahol szíriai menekültek kapják meg azokat.

Ráadásul minden szurkoló, aki legalább egy pár cipőt adományoz, esélyt kap, hogy jegyet nyerjen az UEFA Európa Liga döntőjére, és egyéb nyereményeket is kisorsolnak majd. A cipőadományozásra lehetőség lesz az UEFA Európa Liga ‘Trophy Tour’ állomásain éppúgy, mint a résztvevő országok kiválasztott Kia márkakereskedéseiben.

A Kia az első UEFA Európa Liga ‘Trophy Tour’ mellé állt

“A saját szememmel láttam, hogy a futball milyen sokat jelent mind a gyerekeknek mind a felnőtteknek a Zaatari menekülttáborban”, mondta Alexander Čeferin, az UEFa elnöke, aki az elmúlt években kétszer is meglátogatta az észak-jordániai tábort.

“Az UEFA Alapítványa már segített a menekülteknek pályákkal, de futballcipőkből nincs elég. Ezért ösztönzök mindenkit, akinek van egy pár megfelelő cipője, és nem használja, hogy adakozzon és segítsen.”

A Kia által vezetett UEFA Európa Liga ‘Trophy Tour’ a Genfi Autószalonról indul útjára március 5-én kedden, és május 12-ig, az UEFA Európa Liga Azerbajdzsánban, Bakuban megrendezett döntőjéig tart.

A túra érinti Genfet, Sevillát, Londont, Milánót, Moszkvát és Párizst. Ezekben a városokban a rajongóknak lehetőségük lesz közelről is megnézni az UEFA Európa Liga serlegét és találkozhatnak futball legendákkal is helyi amatőr kluboknál és iskolákban.

A Kia az első UEFA Európa Liga ‘Trophy Tour’ mellé állt

Korábbi sztárjátékosok is csatlakoztak az akcióhoz, köztük Deco, Lothar Matthäus és Eiður Guðjohnsen (a lista folyamatosan bővül).

“Az UEFA Európa Liga ‘Trophy Tour’ megadja a lehetőséget a kontinens szurkolóinak, hogy megnézzék a serleget, és találkozzanak néhánnyal a legnagyobb játékosok közül, akik valaha részt vettek ebben a sorozatban”, mondta Guy-Laurent Epstein, az UEFA rendezvényekért felelős marketing igazgatója.

”Nagyra értékeljük a Kia lelkesedését, különösen azon vágyukat, hogy egész Európában elérjék a rajongókat, akik adni akarnak valamit azoknak, akik játszani szeretnék ezt a gyönyörű játékot, de hiányzik hozzá a felszerelésük.”

A Kia az első UEFA Európa Liga ‘Trophy Tour’ mellé állt

A Kiát érte a megtiszteltetés, hogy vezesse ezt a különleges túrát, amely nyolc európai nagyvárosban áll majd meg. A megállások során iskolákat látogatnak meg, és rendezvényeket szerveznek egy-egy UEFA nagykövet részvételével.

“Rendkívül izgatottan várjuk, hogy elindítsuk a Kia által vezetett UEFA Európa Liga ‘Trophy Tourt’, az UEFA-val együttműködésben,” mondta Yong-Won Cho, a Kia Motors marketingért felelős alelnöke.

“A túra nem csak azt a lehetőséget adja meg a futballrajongóknak, hogy közelről láthassák a serleget, hanem adományaiknak köszönhetően képesek leszünk segíteni és hozzájárulni azon fiatal menekültek életéhez, akik osztják futball iránti rajongásunkat. A Kia nevében szeretném előre megköszönni mindenkinek, aki támogatja ezt a kampányt és segít futballcipők adományozásával.”

Az UEFA Európa Liga ‘TrophyTour’ menetrendje:

– Genf – március 5-17.

– Sevilla – március 22-23.

– Berlin – március 29-30.

– London – április 5-6.

– Milánó – április 12.

– Moszkva – április 20-21.

– Párizs – május 10.

– Baku – május 17.