Kezdőlap Hírek Építészet Hópehely Airport

Hópehely Airport

1364
0

A Ma Yansong által vezetett MAD Architects újabb részleteket hozott nyilvánosságra az észak kínai Harbin Taioing nemzetközi repülőtér 3-as számú termináljának terveiből.

Hópehely Airport

A környező táj enyhe lejtőire, illetve a régióra jellemző rengeteg hóra és jégre utal a MAD építészeti poézise, amely egy földre hulló hópehely formájában simul a tájba, miközben a légi közlekedés szürreális, csillagközi jövőjét mutatja be.

Hópehely Airport
A 3,300 hektáros terminál egy emberi léptékre szabott építészeti program, amely egy több érzékszervre ható élmény, miközben hatékony és gazdaságos is. A hópehely alakú séma, öt érkezési terminállal jelentősen lecsökkenti az ingázási időt odabent, egyúttal minimalizálja a torlódásokat.

 

A belső teret több beltéri kert díszíti. A buja zöldek összekötik az épület emeleteit, egy olyan helyet biztosítva az utasoknak, ahol megállhatnak és egy pillanatra elmerülhetnek a természetben, messze a reptér nyüzsgő világától.

Hópehely Airport
A hóomlás által inspirált barázdák a tetőn tetőablakokként funkcionálnak, így a belső terekbe bőven jut természetes fény, ezzel csökkentve a költségeket.

Hópehely Airport
A földi közlekedési központ a terminálhoz csatlakozik, amelyben nagysebességű vasút, metróvonalak, repülőtéri buszok és egyéb városi közlekedési eszközök is megtalálhatók. A csomópont többszintű kerti elrendezése a növények természetes növekedést a különböző funkciókba integrálja, kényelmes, pihentető területet biztosítva az utazók számára a repülőtér és a város között.

Hópehely Airport
Ha elkészül 2030-ra, a terminál évi 43 millió utast és 320 ezer induló járatot fog kiszolgálni.