Kezdőlap Hírek Hajók Eladósorba került a luxus trimarán

Eladósorba került a luxus trimarán

2512
0

Több mint hét évig fordultak meg a fejek utána St. Barts-tól Baliig. Most, a minden szabályt átíró, 140 láb hosszú trimarán az Adastrát eladásra kínálják 12 millió dollárért.

Adastra

A futurisztikus, óceánokat átszelő vízi járművet 2012-ben építették – több mint 20 millió dollárból – Antony Mardennek, egy hongkongi szállítmányozási mágnásnak, hogy Indonézia és Dél-Kelet Ázsia vizein hajózzon.
De abban a hét évben az egyedi hajó fél tucatszor szelte át az Atlanti-óceánt, egyik szigetről a másikra szállítva Mardent és a feleségét a világ körül.

Adastra

„Elképesztően jó hajó volt. Tengerképessége meglehetősen csodálatos. 50 csomós szélben hajóztunk a Csendes-óceánon és az Atlanti-óceánon keresztül. Mindennel tartani tudja a lépést” – mondta Marden.

Adastra
„Egyúttal rendkívül gazdaságos. 10 csomós sebességnél óránként 4,5 gallon üzemanyagot eszik. Ezzel körülbelül 10 000 tengeri mérföldet tudunk megtenni. Nemrégiben St. Maarten-ből a spanyolországi Vigóba mentünk, és elég üzemanyagunk maradt, hogy visszatérjünk a Karibi-térségbe. ”

Adastra
A brit Shuttleworth Design által tervezett és a McConaghy Boats által Kínában épített Adastra kizárólag az erőre és a súlycsökkentésre fókuszáló szellemmiség jegyében született. A hajótestek rendkívül erős e-glass/Kevlar habszendvicsből készültek, a fedélzet és a felépítmény pedig szénszálból épült, könnyű Nomex méhsejtes maggal. Az üzemanyag és a víz előtt mindössze 52 tonnát mutat a mérleg.
És ez gyors. Egyetlen 1,150 lóerős Caterpillar C18-os turbó-dízelmotorral működtetve az Adastra maximális sebessége 23 csomó, az utazási sebessége – szinte bármilyen időjárási viszonyok között-17 csomó.

Adastra
Az alsó fedélzeteken a hongkongi belsőépítész, a Jepsen Design kilenc utas számára zsúfolt be ide szállást, és hat fős személyzetnek az Adastra karcsű főhajótestében.
Mint látható, a tágas főszalon nagy görbékkel rendelkezik; az ívelt mennyezettől a kanyargós beépített bútorokon át a nagy, ívelt ablakokig, amelyek a kabinba fényt engednek.

Adastra
A fő kormányállomás a felemelt pilótafülkében helyezkedik el a szalon és a hátsó fedélzet között.

Adastra

Milyen reakcióre lehet számítani a Jetsons-stílusú trimarán láttán? „Ő egy igazi feltűnő jelenség” – mondja Marden. „Ő az egyetlen hajó, amit mindenki néz. Mindenki megáll, hogy fotót készíthessen róla.”

Akkor miért adja el? Marden azt mondta, hogy már kiszolgálta őt a hajó, és úgy érzi, itt az ideje, hogy egy új tulajdonos élvezze ezt a nagyon különleges jachtot.

Adastra

„Hét év alatt eljutottunk minden olyan helyszínre, ahova el akartunk hajózni. Most már nem használjuk annyit. Van még egy jachtunk otthon, így itt az ideje eladni.”

Most az Adastra a Bahama-szigeteken Nassauban található, majd ebben a hónapban a Fort Lauderdale-i Seahaven kikötőbe fog átkerülni, hogy július 25-én és 26-án bemutassák a leendő vásárlóknak az egyedülálló trimaránt.