Kezdőlap Hírek Green Man Hordozható e-bike motor

Hordozható e-bike motor

1162
0

A brooklyni startup alkotta meg ezt a szerkezetet, amelyet bármilyen biciklire rá lehet erősíteni, és ezzel a kerékpárunkból egyből elektromos kétkerekű válik.

CLIP

A 450W-os motort 4Ah-s lítium-ion akkumulátorok hajtják meg, és természetesen a LED-világításról is gondoskodnak.
A CLIP a munkába járást akarja megkönnyíteni az emberek számára, főleg lejtős helyeken. „Rájöttünk, hogy olyan megoldást kell találnunk erre a problémára, amihez az embereknek nem kell eldobniuk a régi kerékpárjukat. Ehhez feltalálunk egy könnyű, hordozható motort, amelyet egyszerűen le is tudunk venni a kétkerekűről, így nem is lophatják el. A masina ráadásul nem drága, és mivel minden modellel kompatibilis, többen is használhatják.” – mondta Somnath Ray, a CLIP alapítója.

CLIP | Introduction from CLIP on Vimeo.

A CLIP az első villához csatlakozik anélkül, hogy túl nagy súlyt helyezne a vázra. Az 1,7 kilogrammos motort könnyedén elrejthetjük a hátizsákunkban, ha leszálltunk a bicikliről. Egyébként egy telefonos applikáció is tartozik a szetthez, amely segítségével csatlakozhatunk az eszközhöz és ellenőrizhetjük szénlábnyomunkat is.

CLIP
„A következő öt évben egy olyan hálózatot akarunk létrehozni kölcsönautomatákból, amelyek könnyen, gyorsan és a nap 24 órájában elérhetővé teszik az emberek számára a CLIP-et. A célunk, hogy technológiailag a következő szintre lépjen a kerékpározás.”
A CLIP hamar elérte a 10 ezer dolláros célt KickStarteren, és az eszköz jelenleg kutatási és fejlesztési szakaszban van, a prototípust pedig már számos kerékpáron sikeresen tesztelték.