Kezdőlap Hírek Hajók Intelligens szuperjacht

Intelligens szuperjacht

1216
0

A Numarine 78HTS AI (mesterséges intelligencia) technológiája tudja, milyen idő várható, ajánl neked éttermeket, ha esetleg kikötnél valahol, de még azt is segít eldönteni, mit vegyél fel a vacsorához.

Numarine 78HTS AI

A szuperjachtot a Consumer Electronics Show keretében mutatták be Las Vegasban. Ez volt az első alkalom, hogy egy hajó is megjelent az expón, ezért a fanatikusok, gyártók és vállalkozók is izgatottan várták a 78HTS premierjét. Az Adonis néven ismert yacht a Palm Beach International Boat Show alatt is megmutatta magát, de itt a Furrion elektronikára és szórakoztató csomagra fókuszáltak az érdeklődők.

Numarine 78HTS AI
A tervező, Numarine számít Európa egyik legjobb jachtgyártójának, hiszen mindig követik a trendeket és a legmodernebb eljárásokat alkalmazzák. Az Adonis kitűnik a tömegből vadonatúj fedélzeti kialakításával, a napozótérrel, és az első fedélzeten található pihenővel. A kupészerű design a haragos vizeken is megállja a helyét, és a különleges felépítésének köszönhetően rengeteg természetes fény jut a belső terekbe.

Numarine 78HTS AI
A jachton a legmenőbb Furrion technológiákat alkalmazták, így még a konyha is intelligens, ráadásul a vezérlése nagyon egyszerű. Ha ismered Sirit és Alexát, akkor az Angel névre keresztelt AI technológiával sem lesz gondod.

Numarine 78HTS AI

Ez a virtuális concierge alkalmazkodik a tengeri viszonyokhoz, a Furrion direkt erre a célra tervezte. Angel a vendégek minden kívánságát teljesíti, és arc- és hangfelismerő képességének köszönhetően személyre szabott ajánlásokkal lát el mindenkit.

Numarine 78HTS AI
Ahogy a legtöbb Numarine hajón, az Adonison is okosan oldották meg a helyiségek felosztását. A modern felszereltségű szalont közösségi térként használhatjuk, ugyanitt található a bár és az étkező is. A hajókonyha az alsó fedélzeten kapott helyet, így rengeteg területet meg tudtak spórolni a főfedélzeten. A VIP kabinon kívül három vendégkabin és egy legénységi kabin található a jachton.

Numarine 78HTS AI
A falakon Furrion Smart Mirror tükröket helyeztek el, amelyek interaktív kijelzőként is szolgálnak. Úgy működnek, mint egy tablet vagy érintőkijelző, amelyeken a vendégek folyamatosan információkat kaphatnak a jacht helyzetéről, időjárásról, de még Facebookozhatnak is rajtuk. Ami még ennél is menőbb, hogy Angel a jacht drónját is képes irányítani.
A 78HTS 1550 lóerős MAN dízelmotorokkal van felszerelve, így akár 38 csomóval is képes repeszteni, hatótávja pedig 400 tengeri mérföld.