Kezdőlap Hírek Autók Kajmán a jégen

Kajmán a jégen

1393
0

A hangot se felejtsd el feltekerni, különben lemaradsz a 3.8 literes sorhatos motor elkápráztató morgásáról. A rally és Porsche rajongói együtt örülnek, hiszen a német autógyártó bejelentette, hogy a 718 Cayman GT4 Clubsport elindul a World Rally Championship R-GT osztályában.

Porsche 718 Cayman GT4 Rallye birtokba veszi a jeges pályát

Az autót ugyan még nem fejezték be, de egy korábbi 718 GT4 átalakított változatával megmutatták, milyen is lesz. A masina egy ausztriai versenyen vett részt.


A videót a pálya egyik széléről vették fel, egy olyan kanyarban, ahol egészen a következő szakaszig teljes sebességgel repeszthet a pilóta, ami öröm a fülünknek. Ráadásul több csúszást is lencsevégre kaptak nekünk.

Porsche 718 Cayman GT4 Rallye birtokba veszi a jeges pályát
Azt nem tudjuk, ki ült a kormánynál, egyes információk szerint Walter Röhrl vezette a gépet, kétszeres bajnok és alapvetően rally legenda, más források pedig Richard Lietz nevét említették, aki a FIA World Endurance Championship harmadik helyét tudhatja magáénak. Egy biztos, nagyon várjuk már az új rally autót.

Porsche 718 Cayman GT4 Rallye birtokba veszi a jeges pályát
A Porsche legutóbbi egyedi versenyautója egy 3.8 literes sorhatos motorral van felszerelve, ami akár 425 lóerőt is tartogathat magában. A járgány bizonyos részeit természetes szállal megerősített kompozit anyagokból építették, amit a 718-nál alkalmaznak először. Sajnos még 2020-ig várnunk kell, hiszen leghamarabb akkor száguldhat végig a versenypályán a Porsche, de a kezdet biztató.