Kezdőlap Hírek Hajók Kandalló, jacuzzi és hatalmas terek a szuperjachton

Kandalló, jacuzzi és hatalmas terek a szuperjachton

1066
0

A CRN és Lobanov Design Begallta névre keresztelt 75 méteres jachtja kategóriájában az egyik leglenyűgözőbb designnal büszkélkedhet.

CRN Begallta-75m

A hagyományos fedélzeti elrendezést a barcelonai Lobanov Design sasra emlékeztető kialakítással fejelte meg. A hajóorr végtelenül finoman ívelt, a fedélzetek pedig szinte észrevétlenül kapcsolódnak egymáshoz. A hajótestet és a belső struktúrát egy gyönyörű ív választja el, ami inkább olyannak tűnik, mintha a jachtba faragták volna, nem pedig csak darabokból állna össze. A design folyamatosságának érzete egyszerre elegáns és visszafogott hatást kelt.
Igor Lobanov, az egyik leghíresebb jachttervező olyan csodákat készített már, mint a 110 méteres Oceanco Jubilee és annak 85 méteres kistestvére. Lobanov tervei közül mind különlegesen egyedi. Lobanov terveinek részletei, mint például a 110 méteres Mae óriási ablakai, vagy a 100 méteres Phoenicia sci-fibe illő hajóteste mind megmutatják képzeletének határtalanságát.

CRN Begallta-75m

„A dinamikus, zseniális, eredeti megoldások folyamatos kutatása nagyon fontos a módszerünkben, hiszen a különböző stílusok használatával pontosan ki tudjuk fejezni a terv mögött fekvő alapötletet, így mindig valami váratlant alkothatunk. Ezek az ikonikus jachtok azonnal megragadják a képzeletet, mi pedig ebből indulunk ki tervezéskor. Szerencsések vagyunk, hogy együtt dolgozhattunk a CRN-nel, akik hihetetlen intellektuális kihívást jelentettek a stúdiónk számára.” – mondta Lobanov.

A Begalltán Lobanov óriási külső tereket hozott létre, ahol a természetkedvelő tulajdonos órákat is el tud tölteni. Van közöttük több terasz, kültéri szalon és egy spa, amely szinte összeér a tengerrel. A tat egészen a vízszinttel van egy vonalban, amitől a jacht már vitorlás jelleget kap.

CRN Begallta-75m
A jacht tulajdonosával szoros együttműködésben dolgozott a Pulina Exclusive Interiors a hajó berendezésén. A cél az volt, hogy az egész úgy nézzen ki, mint egy menő New York-i lakás. Az olasz cég már nem egy szuperjachtot és luxuslakást tervezett meg, és az általuk képviselt minimalista stílus a Begallta belsőépítészeti kialakításánál is tökéletesnek bizonyult.