Kezdőlap Hírek Dizájn Könyvtárdizájn

Könyvtárdizájn

901
0

A Shulin Architectural Design egy derűs olvasókuckót hozott létre a kínai Linangjiashan falu lakói számára. Az épület célja, hogy nyugodt és csöndes helyet biztosítson a gyerekek, fiatalok és idősek számára.

Könyvtárdizájn

A könyves ház része egy félig nyitott tér a földszinten, míg az emeleten két környi nyitott könyvespolc és több olvasóterem található.

Könyvtárdizájn
A Shulin Architectural Design sűrű erdőkkel és hegyekkel körbevett könyves háza nem esik messze a falu főterétől, amit jó állapotban megmaradt vályogházak szegélyeznek.

Könyvtárdizájn

Tíz oszlop tartja az egész fa és acél szerkezetet, ezzel egy félig kültéri udvart hozva létre a földszinten, amit a természetre, időre és térre reflektáló vizes felület egészít ki.

 

„Az udvar elrendezése olyan, mintha egy bizonyos időre várna – a napra, hogy árnyékot vessen rá, az esőre, hogy rácsepegjen, vagy a szellőre, hogy keresztülrepüljön rajta” – jegyzi meg Liu Dongying építész.

Könyvtárdizájn

„Azokban a pillanatokban az udvar egy különleges hely, amely arra vár, hogy létrejöjjön az a pillanat, ami jelentőssé teszi.

Könyvtárdizájn

A vidéki építészet lényege az én értelmezésemben egy olyan állapot, amiben az emberek és a tér, az emberek és a természet, valamint az emberek és az idő harmóniában létezik egymás mellett. Ez az udvar lehetővé teszi ezt azáltal, hogy beengedi a napfényt, az esőt és a levegőt a belső térbe.”

Könyvtárdizájn

Könyvtárdizájn