Kezdőlap Hírek Green Man “Karbon elektro”

“Karbon elektro”

1118
0

A holland start-up, az NXT Motors lerántotta a leplet legújabb elektromos motorjáról a Motorbeurs Utrecht Show keretében. A prémium e-motorként emlegetett NXT Rage szénszálas kompozit karosszériával készült, ami nagyon különleges hatást ad neki.

NXT Rage

Az NXT szerint a motor kétszer erősebb és 25 százalékkal könnyebb, mint a hasonló osztályba tartozó kétkerekűek. Ráadásul jóval olcsóbb is, hiszen 25 ezer euróért már beszerezhetjük, míg más elektromos motorok olyan 117 ezer dollár körül kelnek el, mint az Arc Vector.

NXT Rage
Az Öhlins felfüggesztés tökéletes kezelhetőséget és menettulajdonságokat biztosít. Az NXT Rage egy 7 inches színes kijelzővel is rendelkezik, így a kormány környéke letisztult külsőnek örvendhet. A magasan lévő kormánytól sportos kinézetet kapott a Rage, azonban mégis kényelmesen vezethető, akár hosszú úton is.

NXT Rage
„Az elektromos motoroknak köszönhetően a hagyományos megoldásokat továbbfejleszthetjük, amit pedig ezzel elérünk, az egészen forradalmi. Az NXT Motors egy olyan motorkerékpárt akar megalkotni, amely kihasználja az összes technológiai lehetőséget, így a lenyűgöző élményt biztosít. A Rage igazán különleges modell, azonban más szegmenseket sem kímélünk, mint az enduro, super sport és túramodellek.” – mondja Harm Besseling, a műszaki vezető.