Kezdőlap Hírek Green Man A tűzoltók elektromos mentője

A tűzoltók elektromos mentője

1084
0

Az oregoni Arcimoto bemutatta elektromos háromkerekűjének legújabb változatát, amit segélyhívó, biztonsági, valamint rendfenntartó szolgálatok fognak használni. A Rapid Respondert két helyen tesztelik jelenleg az USA-ban, de jövőre már gyártani is kezdik a gépet.

Rapid Responder

Az Arcimoto Eugene-ba küldte az első Respondert. A háromkerekű az ottani tűzoltóságnál kezdte meg a munkát. A cég szerint a könnyű manőverezhetőség és gyorsaság elsőbbséget fog jelenteni az első kiérkezők számára egy-egy baleseti helyszínen például. Gondoljunk csak bele, mennyire nehéz közlekedni csúcsforgalomban egy nagyvárosban. Természetesen a megtakarítás szempontjából sem másodlagos ez a kis elektromos gép, ráadásul a károsanyag-kibocsátása is nulla.

Rapid Responder
„Látjuk, mekkora előnnyel járhat a kevésbé sürgős eseteknél, ha hatékony, környezetbarát járműveket használunk, amelyeknek alacsony a fenntartási költsége. Véleményünk szerint a Rapid Responder ráadásul remekül fog mutatni majd a tűzoltóautók között.”

Rapid Responder
A másik város Eastvale volt, ahol kipróbálhatták az új elektromos járművet. Ők is osztoztak aeugene-i tűzoltóság lelkesedésén, több okból is. „Elektromos, csendes, környezetbarát háromkerekű, ami nagyon fontos számunkra. Napelemmel tölthető, ami a napfényes Kaliforniában nagy előny, és mivel nem üzemanyaggal fut, rengeteg pénzt spórolhatunk meg vele. Tökéletesen használható olyan hívásoknál, amikor nincs szükség például teljes tűzoltó-felszerelésre.”

Rapid Responder
A Rapid Responder ugyanazt a platformot használja, mint az Evergreen Fu nUtility Vehicle. Ez azt jelenti, hogy legnagyobb sebessége elérheti a 120 km/órát, egy töltéssel pedig 160 kilométert is meg tud tenni. A tűzoltóság számára átalakított modellről eltávolították az ajtókat és szereltek rá egy zárható tárolót is a felszerelés számára.

Rapid Responder

Természetesen szirénát és fényhidat is kapott. Az Arcimoto bejelentése szerint 2020-tól már megvásárolható lesz a Rapid Responder.