Kezdőlap Hírek Órák Kertészóra

Kertészóra

1092
0

Nem, ez nem vicc. Küldetése van az órának. Ki gondolta volna, hogy egy órakészítő egyúttal kertész is lehet? Amikor először bemutatták az órát a SIHH kiállítás keretében, nagy feltűnést keltett. Sokan azt hitték, valami rossz viccről van szó, de az óra valóban apró növényeket nevel, amit a videóban is megnézhetsz.


Az acél óratokot termőföld, pozsgás növények, moha, mini echeveria, zsázsa, kerti pletyka és hagyma teszik egésszé, amelyek mind egészségesen növögetnek az órán. A készítők ezzel az idő törékenységét akarják szemléltetni. A minikert alatt található az óramű, az óramutatókat pedig természetes ásványokból készítették, a szíj pedig természetesen fűből készült.

H. Moser & Cie legújabb órája
A karóra azért készült el, mert az H. Moser & Cie természettudatosságra törekszik a gyártási folyamat során, amivel a Responsible Jewellery Council tanúsítvány feltételeinek is megfelelnek. A 2019-es kollekciótól kezdve minden aranyórát méltányos kereskedelemből származó aranyból készítik majd. Az egyetlen ilyen elveket valló cég a Chopard, amely szintén 100 százalékban ilyen forrásokból szerzi be az aranyat. Oszd meg te is a #makeSwissMadeGreenagain hashtaget!
Az új gyártási folyamatokon kívül a cég együttműködést kezdeményezett a Room to Readdel, akiknek célja az írástudás és nemi egyenlőség elterjesztése az oktatásban. A két cég több új órát is tervez.