Kezdőlap Hírek Órák A sztárok egyértelműen nem olyanok, mint mi

A sztárok egyértelműen nem olyanok, mint mi

1159
0

A legtöbb gyűjtő nem tenné ki semmilyen veszélynek Greubel Forsey Double Tourbillon 30° Technique óráját. A színész azonban nem egy átlagos gyűjtő. Sztárok: egyértelműen nem olyanok, mint mi.

Robert Downey Jr.

Amíg nincs hiány olyan óragyűjtőkből, akik hermetikusan lezárt tárolókban tartják a kincseiket és sosem viselik őket nyilvánosan, addig Robert Downey Jr. nem sorolható ebbe a kategóriába. A színész már több lenyűgöző időmérőt viselt már a vörös szőnyegen, nemrég pedig az új filmje, az Avengers: Endgame ünnepléséhez olyan meredek helyzetbe vitte az egyik óráját, hogy attól sokaknak megállt volna a szíve.
A hollywoodi TCL Chinese Theater-nél (ahol már 1927 óta nyomkodják tenyerüket a betonba a sztárok) nemrég Robert Downey Jr. is nyomot hagyott a csillagok sétányán, ehhez pedig stylistjával, Jeanne Yanggal egy olyan összeállítást választottak, amely egy Isaia öltönyből, Cotton Citizen pólóból és Guissepe Zannotti sportcipőből állt. Oh, és az óra? Nos, az egy 560 ezer dolláros Double Tourbillon 30° Technique volt Greubel Forsey-tól.
Ez nem az első alkalom, hogy a színész a márka technikailag összetett és rendkívül díszes darabját viselte a csuklóján – egy 605 ezer dolláros GMT Tourbillont viselt az Avengers: Infinity War premierjére tavaly ilyenkor -, de ez az első alkalom, hogy veszélybe sodorta volna az szerkezetet.

Robert Downey Jr.
Mikor ugyanis eljött az idő, hogy a kezét a nedves betonra helyezze, Downey le sem vette az órát, így az néhány centiméterre volt csak attól, hogy örökre beleragadjon a járdába.
Szerencsére nem csúszott le a csuklójáról: Greubel Forsey arról ismert, hogy rendkívül limitált órákat készít, amelyek a legaprólékosabban kidolgozott darabok között szerepelnek, így csak egy maréknyi létezik ezekből az órákból a világon. A Double Tourbillon 30° Technique-nek két tourbillonja van, így az óra 120 óra üzemidővel büszkélkedhet. Ugyan nincs benne sok komplikáció, a megjelenése és a részletek rengeteg látnivalót és mélységet szolgáltatnak. Nehéz lenne nem megcsodálni a csiszolt nikkelhídjait, vagy figyelni, hogyan mozognak a torubillonjai. Egy kis egyensúly érdekében a tok ADLC titánból (más szavakkal amorf gyémántszerű szénnel bevont titánból) készült, amit az óragyártók a tartósságáért, a sportosságáért és a könnyű súlyáért szeretnek.