Kezdőlap Hírek Építészet Kint is vagyok, bent is vagyok

Kint is vagyok, bent is vagyok

1028
0
Anna faház

Elképzelte már valaha, hogy egy nyugalmat árasztó környezetben ül a saját kabinjában és csak a háborítatlan természet és néhány egyszerű, a kényelmét szolgáló használati tárgy veszi körül? Az Anna névre keresztelt új kabinjával nem csupán ezt az álmot valósíthatja meg könnyedén, hanem minden eddiginél jobban elmoshatja a határt a belső tér és a szabadban lélegző természet között.


A Caspar Schols által tervezett „Anna” első pillantásra pont úgy néz ki, mint a kategóriájának összes többi lakja. Tipikus, hosszúkás sziluettje van, sőt a külsőt szép vörösfenyő borítja. Ugyanakkor bár hagyományos házikóként is használható, innovatív, egyedi oldala nyilvánvalóvá válik, ha kiderül, hogy kibővíthető, és könnyedén szabadtéri, élő élményekkel fűszerezhető.
Anna faházRészben a vasútállomások építészeti stílusa ihlette, valamint Douglas fenyőből- és nyírfa rétegekből készült a belseje, amely az oldalfalait és a tartószerkezeteket használja a stabilitás érdekében. A gördítősávok sorozata ugyanis lehetővé teszi a tér gyors átalakítását azáltal, hogy a fő falak elcsúsztathatóak a középponttól, olyan konfigurációk létrehozásával, amelyek részben vagy teljesen nyitottá teszi, a teret.
Anna faházA modell többféle konfigurációban kapható, hogy maradéktalanul megfeleljen az Ön igényeinek, de ettől függetlenül mindegyikhez tartozik egy teljesen berendezett konyha, egy fürdőszoba (zuhanyzóval és WC-vel) és elegendő hely két franciaágy méretű fekhely elhelyezésére. Az tér pedig könnyen nyitható, változtatható és ugyanezen könnyedséggel eredeti állapotába is visszaállítható. Könnyű súlya miatt az Anna nem igényel hagyományos alapot, és laposan csomagolva, felállításra készen érkezik az Ön által megadott helyszínre.
Anna faházAmi a többféle konfigurációt illeti az Anna három fő típussal rendelkezik, amelyek közül az első a Stay „Maradj” (az általános lakhatásra vagy vendégházi használatra), a Meet „Találkozz”(jóga gyakorlatokhoz, értekezletekhez vagy képzés jellegű foglalkozásokhoz) és a Me azaz „Én”, amely jelentős testreszabást tesz lehetővé, így minden tekintetben tökéletesen megfelelhet az Ön igényeinek.

ANNA from caspar schols on Vimeo.

Azonban mindegyikük egytől egyig rengeteg lehetőséget kínál lakói és ötletekkel teli falmozgatói számára. Be szeretné engedni a tájat, de nincs kedve elázni? Egyszerűen csak alkalmazza a belső, átlátszó héjat a teljes védelem érdekében. Szeretné a hálószobát zárt egységként megtartani, de több természetes fényt beengedve? Próbálja meg mindkét végén kitágítani a tiszta belső tokot, miközben a közepe mindvégig fedett marad. Bármelyiket is választja, garantáltan nehezen fog máshol ehhez hasonlatos élményekre szert tenni, ha el szeretne vonulni a világ zajától és igazán összeolvadna az anyatermészettel.