Kezdőlap Hírek Autók Lexus UX kompozíció

Lexus UX kompozíció

761
0
Lexus UX

A UX slágercrossover elektromos változata felvillanyozó menettulajdonságokkal büszkélkedhet, melyekhez világszínvonalú kidolgozottság és zajszint párosul, mindezt a Lexus elektromobilitásban betöltött vezető szerepe szavatolja. E kivételes tulajdonságokat most egy olyan új „virtuális otthon” környezet közvetíti, amit Chris Labrooy vizuális formatervező hívott életre.

Az új, tisztán elektromos hajtású UX bemutatása előtt a Lexus együttműködésbe kezdett Chris Labrooy-jal, az ünnepelt vizuális formatervezővel, hogy közösen kommunikálják azokat az élményeket, amelyek meghatározták az UX 300e egész koncepcióját: hogy milyen érzés vezetni, milyen érzés benne ülni, és milyen érzés birtokolni.

Lexus UXAz eredmény egy lenyűgöző virtuális otthoni környezet lett, ahol olyan tárgyakat állítottak ki, amelyek az új crossover valós részegységein alapulnak.

Lexus UXA luxusmárka mérnökei első elektromos autójuk megtervezésekor hosszú időt töltöttek az elektromos hajtáslánc tökéletesítésével, illetve az utastér és a tulajdonosi élmény megformálásával.

Lexus UXA márka mesterpilótái még precízebbé és kifinomultabbá csiszolták a vezetés élményét, a Takumi mesterek pedig a belső tér legapróbb részleteire is nagy figyelmet fordítottak. A bemutatón igazi kihívás volt ezeknek az élményeknek a közvetítése egy olyan közönség számára, amely még nem is ült az autó kormánya mögött.

Lexus UXKiváló esztétikai érzékével és autóipari ismereteivel Chris Labrooy ideális partner volt a művészeti koncepció megvalósítására, amivel életre lehetett kelteni a tisztán elektromos hajtású UX különleges képességeit. A művész mindehhez merész vizuális eszközöket használt egy nem autóipari környezetben. Milyen érzés vezetni? Az UX 300e nagyon élénk, de gyorsulása mégis egyenletes, az alacsony tömegközéppont miatt pedig az autó tökéletesen stabil, miközben lendületesen halad előre.

Lexus UXEzeknek a tulajdonságoknak a bemutatására egy futurisztikus szobakerékpárt használtak, melynek kerekei kontrolláltan gyorsulnak fel és lassulnak le. Milyen benne ülni? Az UX 300e utastere komfortos és védett érzetet kelt. Luxusminőségű kabinjában a kerékjáratok és az ablakok körül, valamint az alsó részen is zajszigetelő betétek nyelik el azokat a zajokat, melyeket egyébként a belsőégésű motor hangja nyomna el.

Lexus UXEzt egy pár divatos high-fashion koncepcionális edzőcipő érzékelteti. Milyen érzés birtokolni? A tulajdonos nyugalmát a Lexus 10 évre szóló Extended Care akkumulátor-gondozási rendszere és a hibrid autók fejlesztésében szerzett párját ritkító tapasztalat szavatolja.

Lexus UXEzt egy holografikus lemezről megnyugtató zenét játszó futurisztikus lemezjátszó ábrázolja. A Lexus Europe, a Chris Labrooy és a The&Partnership London kommunikációs ügynökség együttműködésével megalkotott virtuális otthon Európa-szerte megtekinthető az európai közösségi és digitális csatornákon.