Kezdőlap Hírek Autók Reinkarnáció

Reinkarnáció

775
0
Ford Bronco

Negyedszázad után 2021-ben visszatér a Ford legendás terepjárója a Bronco, melyre egy nap alatt 3500 előrendelést adtak le a kék oválos márka észak-amerikai rajongói, és bizony nem érdemtelenül, mert az új Bronco nagyon jól néz ki.

Ford BroncoA látványos formai megoldások mellett a Bronco műszaki alapjaival sem igazán lesz gond. A 2 és 4 ajtós kivitelben, kétféle összkerékhajtással (elektronikus vagy automatikus), mechanikus felezővel, merev hátsó tengellyel és akár két zárható differenciálművel érkező Bronco széles vásárlói igényeket is kielégít.

Ford BroncoA teljesítmény is lehengerlő lesz, a Ford terepjárójának mozgatásáról két különböző erőforrás gondoskodik, a nagyobb 2.7 literes V6-os 310 lóerőt (542 Nm), míg a kisebb 2,3 literes 270 lóerőt (420 Nm) ad le, a motor erejét pedig egy hétfokozatú kézi (!) vagy tízfokozatú automata (!) váltó juttatja el a kerekekhez.

Az utastérben a 12 colos érintőképernyő mellett vízálló kárpitozás, slaggal mosható belső tér és leeresztő nyílások növelik a használhatóságot.

Ford BroncoAz autó képességeit ismerve az a különleges navigációs rendszer is jól jön majd, mely számtalan offroad helyszín térképét tartalmazza, valamint lehetővé teszi, hogy a Bronco-tulajok megosszák egymással útvonal terveiket és ezáltal terepes kalandjaikat.

Ford BroncoAz alvázas Bronco a Jeep Wrangler stílusában szinte a vázig visszabontható karosszériájával (leszedhető ajtók és tető), a grandiózus 295 mm-es szabad hasmagasságával és elöl 29, hátul 37,2 fokos terepszögeivel, a 850 mm-es gázlómélységével és a 35 hüvelykes (89) centis gumiabroncsaival, az elöl-hátul masszív vonószemeivel, csörlőre felkészített acél lökhárítóival, acél fenékvédő lemezeivel igazi nagypályás terepes.

Ford BroncoA Ford mérnökei pedig valóban szinte minden porcikáját felkészítették terepezésre, például a motorházfedél sarkában elhelyezett nyúlványok nem csak a manőverezés során való láthatóságot javítják és irányjelzésre szolgálnak, hanem lekötési pontként a tetőn, vagy a motorházon való szállítást is sokkal könnyebbé és biztonságosabbá teszik.

Ford BroncoAkinek ennyi terepjárás már túl sok az választhatja a Ford Escape/Kuga alapjaira épült Bronco Sport-ot is visszafogottabb stílussal, kisebb kerekekkel, kisebb 1,5. illetve 2 literes 184 és 248 lóerős turbómotorokkal, kényelmesebb futóművel, öszkerékhajtással, de mindössze 22,3 centiméteres hasmagassággal és 60 centiméteres gázlómélységgel, Yakima Skyrise tetősátorral.