Kezdőlap Hírek Autók LFT-C – a legerősebb Lister kabrió

LFT-C – a legerősebb Lister kabrió

1048
0

A Lister 1957 óta előszeretettel használ Jaguár alapokat aktuális szupersportautói megalkotása során, nem volt ez másként a 2018-ban bemutatott LFT-666 kupé esetében sem.

LFT-C - a legerősebb Lister kabrió

A harmadvirágzását élő márka a 666 lóerős LFT-666 modellje alapjának a Jaguar F-Type R sportautót választotta. A Lister mérnökei a motor mellett elsősorban az F-Type karosszéria elemeit és belterét vették kezelésbe, most azonban az LFT-C kedvéért a teljesítmény maximalizálás érdekében még inkább hozzányúltak a donor modell alapjaihoz.

LFT-C - a legerősebb Lister kabrió

Az új kabrió változtatás nélkül megkapta az LFT-666 felfüggesztését, fékjeit, felnijeit és kipufogó rendszerét, ugyanakkor új szénszálas karosszéria elemeket kapott, így új az agresszív légterelővel ellátott első lökhárító, a hűtőmaszk, a hátsó diffúzor és spojler, valamint egy kis kerékszélesítést is kapott a biztonság kedvéért.

LFT-C - a legerősebb Lister kabrió

A módosítások eredményeképpen az 5 literes 666 lóerő és 720 Nm leadására képes tunningolt V8-as Jaguár motorral az orrában az LFT-C kabrió menetteljesítménye hajszálra megegyezik a “nagy testvér” kupé modellével (3,2 mp 0-62 mph; 208 mph/334km/h).

LFT-C - a legerősebb Lister kabrió

A kézzel varrott Napa bőr belsőben tündöklő LFT-C ára 139 000 angol fonttól indul és bizony nem árt sietni, hiszen a kupé 99 darabos szériájával szemben a kabrióból a Lister mindössze csak 10 darabot fog építeni.

LFT-C - a legerősebb Lister kabrió