Kezdőlap Hírek Dizájn Megnyílt a TWA hotel a J.F. Kennedy repülőtéren

Megnyílt a TWA hotel a J.F. Kennedy repülőtéren

1283
0

Amikor az Eero Saarinen által tervezett TWA terminál megnyílt 1962-ben, a jet korszak csillogásának és optimizmusának jelképe volt.

TWA Hotel

Az építéményt 1994-ben egy New York-i látványosságnak nyilvánították, és 2001-es bezárása után a nemzeti és New York-i nyilvántartásban is történelmi hellyé nyilvánították 2005-ben. Most, 18 évvel később három évnyi felújítási munka után újra megnyitotta kapuit, mint hotel.

TWA Hotel

„Eero Saarinen aviatikai katedrálisa mindig is a jövőbe tekintett” – mondta Tyler Morse, az MCR és a MORSE Development CEO-ja és ügyvezetője, akitől az ambíciózus ötlet származott. „Ugyanazzal az odafigyeléssel állítottuk helyre és gondoltuk újra ezt a látványosságot, ahogy ő is tette.

TWA Hotel

Egyetlen részletet sem hagytunk figyelmen kívül – az amish kézművesek munkáitól Saarinen vázlatai által ihletett egyedi betűtípusig az egyedi aknafedelekig mindenre odafigyeltek. Mostantól az egész világ élvezheti a múlt század közepének ezt a gyöngyszemét még jó sok évig.”

TWA Hotel

Az eredeti épületben a piros szőnyeges lounge-ban egy koktél bár található, amihez a Paris Café is csatlakozott – egy 200 ülőhelyes étterem, amely egész nap szolgál fel ételeket a vendégeknek. Eközben a Connie névre hallgató repülőgépet egy másik koktélbárrá alakították át, és egyéb szolgáltatások is elérhetőek a hotelben: 762 ezer négyzetméter rendezvény helyszín, amelynek része egy majdnem 7000 négyzetméter bálterem; tetőtéri feszített víztükrű medence és kilátó, ahonnan a kifutópályára látni, továbbá a világ legnagyobb reptéri edzőterme.