Kezdőlap Uncategorized Motorkerékpár 3D-vel

Motorkerékpár 3D-vel

1229
0

A valaha készült legegyedibb motor az 1929-es Majestic volt. Semmi másra nem hasonlított akkoriban, egy igazi Art Deco torpedó volt, kerékagy-közép kormányzással és független kerékfelfüggesztéssel. A kétkerekű még kilencven évvel megjelenése után is megihleti a motorfanatikus építőket, aminek most Bryan Fuller is áldozatául esett. Így született meg a 2029 Majestic.

Fuller Moto

A 2029 egy elektromos motor, elődjéhez hasonló kormányzással és felfüggesztéssel, azonban ennek a modellnek bizonyos alkatrészeit 3D-nyomtatással készítették el. A Fuller Moto műhelyben készült csodagépet a Haas Moto Múzeum számára építetté meg. A szupergép a Handbuilt Show keretiben mutatja meg magát, ahonnan egyből tovább is gurul a múzeumba.

Fuller Moto
A 2029 motorral Fuller szintet akart lépni, hiszen olyan elemekkel látta el, amelyeket kézzel korábban nagyon bonyolult lett volna legyártani. Ezekhez használta a 3D-nyomtatásban rejlő lehetőségeket. A Fuller Moto Bryan Heidt és NichPugh segítségét kérte a tervezés során, akikkel közösen megalkották a motor végleges formáját.

 

Az elektromos hajtáslánc használata nem is volt kérdés, azonban az összeállítás nem volt egyszerű, hiszen a motor nagyon alacsonyan ül, az akkumulátoroknak viszont helyre van szüksége, ezért az egész kasztnit a feje tetejére állították.

Fuller Moto
A teljesen zárt alumínium kasztni egyébként nagyon hasonlít 1929-es elődjére. A kasztni darabjait formára alakított panelekből rakták össze. Az első keréknél található elemeket például maga Fuller készítette el. Az ezüst színt egy kis kékkel fűszerezték meg, azonban annyira visszafogottan csinálták, hogy szinte észre sem vesszük az átmenetet.

Fuller Moto
A kerékagy-közép kormányzás maga is egy mestermű, hiszen eleve alig használták az évek során. A megfelelő kialakításhoz egy donort is fel kellett használniuk. A 2029 egyedi stílusa és formabontó technológiájának köszönhetően betekintést enged abba, milyen lesz az iparág jövője.

Fuller Moto