Kezdőlap Hírek Építészet A Napur bemutatta a budapesti Néprajzi Múzeum legújabb terveit

A Napur bemutatta a budapesti Néprajzi Múzeum legújabb terveit

1716
0

Még 2016-ban írták ki a pályázatot, amivel a múzeum leendő tervezőjét akarták megtalálni. Végül tizenöt csapat közül választottak. A szűkített listán olyan nagy nevek szerepeltek, mint a BIG, OMA és Zaha Hadid Architects.

Városliget

A fejlesztés a Népliget rehabilitációjának részét képezi, és a tervek szerint 2020-ra el is készül. A fejlesztés során megújul a Magyar Zene Háza is, amelyet Sou Fujimoto álmodott meg, valamint az Új Nemzeti Galéria is, ami a SANAA nevéhez kötődik majd.

Városliget
A Városliget részét képező Néprajzi Múzeum egy erre a célra épített épületben lel majd otthonra. A Napur Architect szerint dinamikus, de egyszerű vonalakkal fognak dolgozni, így a múzeum tökéletes harmóniában áll majd a parkkal, de kapcsolódik majd a környező városrészhez is.

Városliget

A park szélén található múzeum képezi majd a hidat a várossal, a látogatók pedig majd a két parkosított tetőn is tölthetik az idejüket. A struktúra hatvan százaléka a föld alatt helyezkedik el, a két vége magasodik majd ki, a belső terek így jutnak majd természetes fényhez.

Városliget
„Az új funkciókkal és flexibilis belső terekkel egy modern múzeumot alkotunk meg, ahol az ember megismerheti kulturális örökségét, de tanulhat a modern társadalomról is.

Városliget

A kreatívan kialakított terek lehetőséget adnak kommunikálni a látogatókkal, és olyan mindennapi tárgyakat, jelenségeket és ötleteket ismerhetnek meg, amelyek a jelent és múltat összekapcsolják.”

Városliget