Kezdőlap Hírek Órák Könnyű, mint a levegő

Könnyű, mint a levegő

1209
0

A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. A Bulgarinak sikerült elérnie, hogy megalkossa a világ legvékonyabb és legkönnyebb karbon óráját, amiben tourbillon van.

Octo Finissimo TB Carbon

2018-ban a Bulgari dobogó tetejére került. A római ékszer- és órakészítők kiérdemelték az elismerést, miután bemutatták az extra lapos, önfelhúzó órát a világ legkeskenyebb tourbillonjával.

Octo Finissimo TB Carbon

Ebben az évben a Finissimo a superleggero (szuperkönnyű) kifejezésre rímel, és még könnyebb, mint volt. A márka a CTP-t (carbon thin-ply) azaz vékony rétegű karbont használt titán helyett a 42 mm-es tokhoz. Az Octo Finissimo TB Carbon így mindössze 48 grammot nyom. A high-tech anyag emellett igazán eredeti megjelenést ad az órának a csíkos mintázattal. A zafír kristály használata a hátlapon viszont azt jelenti, hogy egy hajszálnyival vastagabb, mint a titán modell, a 3,95 mm helyett 5,38 mm lett.

Octo Finissimo TB Carbon
A szerkezetet tekintve egy BVL 288 kaliber került bele, és egy flying tourbillon működik a belsejében. A számlap hiánya láthatóvá teszi a szerkezetet mindkét oldalról. A szerkezet, a 2014-ben bemutatott Finssimo kaliberből kiindulva szintén kiemelkedik a fehéraranyból és alumíniumból készült rotornak köszönhetően. Ezeknek az anyagoknak a kombinációja és a golyóscsapágy rendszer egy megbízhatóan működő szerkezetet ad, amelynek ennek következtében hatékonyan újratölthető. Összességében annak ellenére, hogy mindössze 1,95 mm magas, a szerkezet 52 órás üzemidőt biztosít.
Az 50 darabból álló széria szénszálas szíjjal készült, ára 130 ezer svájci frank.