Kezdőlap Kiemelt Niken – az őrült lengyel motor

Niken – az őrült lengyel motor

1486
0
Niken

Az egyedi motorkerékpár építés lényege, hogy egy olyan motorkerékpárt alkossunk, amit mindenki megcsodál, a lengyel Game Over Cycles cég pedig igazan jó ebben a műfajban.

Niken

A legutóbbi, a háromkerekű Yamaha Niken-ből épített modelljük valóban nagyon látványos, szinte látjuk, ahogyan a fémes csontvázán maga a Terminátor lovagol, vagy ahogy éppen mi tépünk vele egy posztapokaliptikus világban.

Niken

Az átépítés során a Niken minden műanyag elemét alumíniumra cserélték, amik a Game Over cég vezetője, Stanislaw Myszkowski szerint úgy hasítják a levegőt, mint egy szamurájkard.

Niken

És valóban, a sok éles fémfelülettel, fémtüskével úgy vághatnánk rendet egy zsúfolt utca gyalogosai között, mint egy japán szamuráj.

Niken
A gyári műanyagidomok eltávolításával a dupla elsőkerekű Yamaha különleges első felfüggesztése is kendőzetlenül láthatóvá vált.

Niken

Ehhez a mechanikus műremekhez pedig a Game Over mérnökei egy tökéletesen passzoló osztott fényszórót terveztek, melynél a lámpák oldalanként a felfüggesztéssel együtt mozognak.

Niken

Használati érték tekintetében ez a megoldás valószínűleg nem ad többet egy fix fényszórónál, de mint például egy svájci óra esetében itt is valami többről van szó, a mechanika öncélú gyönyörűségéről.

Niken

A motor átalakítása nagyon komoly 1400 munkaórát vett igénybe az olyan finomságoknak köszönhetően, mint amilyen például a hűtőn elhelyezett kis táblácska, melyre ékes japán nyelven a Yamaha dizájn filozófiáját, „bátorság a magasabb célok eléréséért, a bukástól való félelem nélkül” vésték.

Niken

Niken