Kezdőlap Hírek Építészet Origami betonvilla Japánban

Origami betonvilla Japánban

1432
0
Amami Design

Atelier Tekuto és az Amami Design tizenhárom villából álló komplexumot tervezett a japán Amami Archipelago területén, két különálló egységben.

Amami Design Az amami tradicionális fatetők újragondolásával életrekelt origami jellegű beton építmények hatalmas mennyezetig nyúló ablakokkal kapcsolódnak az azt körülvevő természethez.

Amami Design A villákat úgy tervezték, hogy a vendégek a sziget luxusa iránti vágyát kielégítse, később pedig intimitást sugalló belső közösségi tereket is szeretnének kialakítani, mint egy pláza, ahol a helyiek és a vendégek összejöhetnek.

Amami Design A Mijora part Denpaku része, egy turisztikai szálláshely márkája is, amelyet az Atelier Tekuto főnöke, Yasuhiro ‘Hiro’ Yamashita fejlesztett ki, amelynek célja a hagyományos és legendás építészet, falvak és kultúra átadása a következő generációk számára.

Amami Design A kezdő ötletet Yamashita valósította meg azzal, hogy tervezett egy hotelt a hazája szigetére, Amami Oshimara. Ahogyan egyre gyakrabban látogatta meg a szubtrópusi szigetet, észrevette az elhagyatott házak egyre emelkedő számát, a helyi kormányhivatalnokok és a lakosok pedig tanácsot kértek tőle.

Amami Design Ahhoz, hogy az üres házakat használni tudják, felújította és átalakította őket, minél jobban visszahozva annak eredeti varázsát. Így 2016-ban megnyílt az első két Denpaku Inn Amami Oshima északi partjain.

Amami Design A Yamashita által tervezett tizenhárom villa utolsóként csatlakozott a márkához az egyedüli újonnan épült szálláshelyként.

Amami Design Azért építették őket, hogy kielégítsék az egyre növekvő igényt a luxus szálláshelyek iránt Amamiban, ami fontos, mielőtt hivatalosat is feveszik a helyet az UNESCO Világörökség Listájára.

Amami Design A villák a sziget két részén helyeszkednek el, Észak-Amami nyugati partján, Kamesakinál, dél felé pedig a másik hét villa egy sor különböző alaprajzzal Midoriyanál, úgy 400 méterre Kamesakitól nyugatra.