Kezdőlap Hírek Stílus Órisplakátok az űrben

Órisplakátok az űrben

1125
0

Az orosz, Start Rocket névre keresztelt startup cég célja, hogy a különböző nagy márkáknak lehetősége legyen az űrben is megmutatni magát.

Óriásplakátok az űrben

A fizető ügyfelek megalkothatják saját űr hirdetőtáblájukat, amelyeket egy sor fényvisszaverő műhold segítségével láthatunk majd a földről. A StartRocket stílusos módon hétmilliárd fős elérést ígér a reklámokhoz. A tervek szerint a hirdetőtáblák egy 50 négyzetkilométeres területről figyelhetők majd meg egyszerre, hat percen át reklámonként.

the orbital display in action from Vlad Sitnikov on Vimeo.

Az ötlet egyébként sok negatív visszhangot kapott, mert az emberek szerint ezzel a disztopikus jövőbe lépünk át. Mások szerint az ég közös tér, amit nem lenne szabad profitszerzésre használni. Nehéz elképzelni, melyik cég szeretné a hátára venni ezeket a kritikákat csupán egy reklámmegjelenésért, talán ez az oka annak, hogy a Pepsi már ki is lépett a projektből.

Óriásplakátok az űrben
Jelen állás szerint messze vagyunk még attól, hogy az égen is reklámokat kelljen bámulnunk, a StartRocket viszont pozitívan tekint a jövő felé, és már 2021-ben el akarják indítani az első projektet.

Óriásplakátok az űrben

Ehhez azonban 25 millió dollárra lenne szükségük. Jelenleg a kutatási fázisnál tartanak, ami során a műhold, földi irányítás is megépül, de szükség van még engedélyekre is.