Kezdőlap Hírek Órák Excalibur Huracan Performant – “az idő hurikánja”

Excalibur Huracan Performant – “az idő hurikánja”

1221
0

Az egyedi mechanizmusnak és designnak köszönhetően ez a limitált kiadású óra mindenkit elbűvöl majd, aki többre vágyik egy szimpla időmérőnél.

Excalibur Huracan Performanté

A 2018-as SIHH kiállításon Roger Dubuis bejelentette a Lamborghinivel való együttműködést, amiből nem sokkal később megszületett az Excalibur Aventador S, amelyet egy főrugó mozgat egy differenciálművön át. Az inspirációt a szerkezethez az olasz autógyártó V12-ese adta.

Excalibur Huracan Performanté

A 2019-es SIHH kiállításra egy újabb modellel készülnek, az Excalibur Huracan Performantéval. Az óra egy teljesen új mechanikus óraművel érkezik majd, lengésszöge pedig 12 fok, a járástartalék pedig akár 60 óra is lehet.

Excalibur Huracan Performanté
Az alkatrészeket egy 45 milliméteres titán tok védi. Természetesen minden apróságnak fontos szerepe van a designban. A hidak a Lamborghini szuperautó motorterében található toronymerevítőkre emlékeztetnek, a lengősúly pedig olyan, mint egy menő felni. A méhkaptár-designtól a szerkezet pedig egy hűtőrácsra emlékeztet.

Excalibur Huracan Performanté
A 88 darabban elkészülő limitált kiadású karóra egy alcantara és gumi felhasználásával készült szíjjal érkezik, a belső mintához pedig a Pirelli által tervezett P Zero Trofeo R gumiabroncsot használták inspirációként.