Kezdőlap Hírek Építészet Őrületes boutique hotel

Őrületes boutique hotel

1374
0

A design stúdió legújabb projektjéhez Hayri Atak egy boutique hotel építését álmodta meg, amely a norvég Preikestolen szikla szélén fekszik.

Hayri Atak

Az ötlet szerint a szállodát a szikla oldalába építik, majdhogynem a szikla kiterjesztéseként. Az erkélyek sorozata által meghatározott koncepció finoman kanyarodik a szakadék széle fölött, így páratlan szállodai élményt nyújt, amely lenyűgöző kilátást biztosít a norvég természetre.

Hayri Atak

A szálloda felső szintjén egy nagy kilátót tervez Hayri Atak, hogy itt köszönthesség a vendégeket és vezethessék őket az épület bejáratához. A lentebbi három emeleten a vendégszobák találhatók, illetve a szikla szélétől kiálló íves erkélyek, melyek panorámás kilátást nyújtanak a környező fjordokra és hegyekre. Az utolsó emeleten egy úszómedence biztosítja a vendégek számára a kikapcsolódást. Maga a medence, amely hosszú és keskeny, a távolba nyúlik, ami egy bizonytalan, de izgalmas építészeti koncepciót alkot.

Hayri Atak

A 2017-ben alapított Hayri Atak Architectural Design Studio székhelye Isztambulban, Törökországban van. A belsőépítészetet tanult Atak olyan projekteken dolgozott korábban, mint a hotelek, a kávézók és éttermek tervezése, boltok és villa kialakítása, egy klinika tervezés, lakberendezés.