Kezdőlap Hírek Órák Páncélóra félmillióért

Páncélóra félmillióért

937
0
MB&F

A svájci órámanufaktúra 2018-ban dobta piacra a HM9-et a századközepi autók és repülőgépek aerodinamikai formatervének ihletésére.

Bár az így kapott forma semmire sem hasonlított az órapiacon, az alapító Maximilian Büsser bölcsen ragaszkodott hozzá, hogy a belső mozgalmasság a design lelke. Ennek lehetővé tétele érdekében a tervezőcsapat kockázatos megközelítést választott, és szinte teljes egészében tiszta zafírkristályból készült tokkal készítette el a HM9-SV modellt.

MB&F Három, szakszerűen összeillesztett részből áll. Az óratest vörös vagy fehér aranyból kovácsolt fémvázzal rendelkezik, amely elősegíti annak rögzítését, valamint a két anyagot összeolvasztó technikai összetételű kötési eljárást. Egy speciálisan tervezett, háromdimenziós gumitömítés, amelyet már az eredeti HM9-ben is használnak, hozzájárul az időmérő teljes vízállóságának megerősítéséhez, amely könnyen képes kezelni akár 30 méteres mélységet is. Nem mintha egy ilyen darabban szeretne megmártózni, de abban az esetben is funkcionális, ha valaha is átlépi az ésszerűség határát.

A zafírkristály kivételes keménységet biztosít, így simán ellenáll egy erős karcolásnak és törésnek is. Az anyag annyira kemény, hogy valójában 350 órányi precíziós megmunkálást és polírozást igényel, gyémántcsúcsos szerszámokkal az egyes alkatrészek gondosan kontúrozott elemeinek kialakításához. Egy ilyen szerkezet megérdemli, hogy legkomoly páncélzattal védjék, különösen, ha figyelembe vesszük az árcédulát: 440 000 dollár plusz áfa.

MB&F Az MB&F’s LM2 szerkezetének továbbfejlesztése egy robusztusabb megjelenésű verzió, két egyensúlyponttal (mindkettő a saját oldalsó hüvelyében van elhelyezve) egyidejűleg mozogva, így nem eredményezve rezonancia hatást. Ennek eredményeként olyan kronometrikus adatsorozatot ér el, amelyet differenciál segítségével lefordíthatunk egy átlagolt értékre. Ez egy kényes egyensúly, amely éveken át igényelte a mechanizmus legkorábbi iterációinak finomhangolását. A hátoldal ugyanolyan bonyolult a koaxiális tengelyekkel az egyes mérlegek alatt, amelyek szabadon forgó propellereket tartalmaznak a tiszta vizuális élmény érdekében.

MB&F Négy különböző változatban kapható – kettő 18K vörös arany kerettel, NAC bevonattal ellátott fekete vagy PVD bevonatú kék motorral kombinálva; kettő 18K fehérarany kerettel, PVD bevonatú lila vagy vörös arannyal bevont motorral – a tervezés középpontjában álló motor kézi tekercselésű, házon belüli mozgással rendelkezik, 45 óra teljesítménytartalékkal és 52 kővel. Minden kiadásból csak öt példányt készítenek. Ez az óra nem a vékony pénztárcájúaknak való , és természetesen nem enyhe csuklóra készült, de mind a 20 ügyfelének, akik viselni fogják, minden kétséget kizáróan valami egyedülállóban lesz részük.

A HM9 Sapphire Vision elérhető az MB&F válogatott kiskereskedelmi partnereinél és online a márka e-boltjában.