Kezdőlap Hírek Építészet Pedregal house, a tökéletes családi otthon

Pedregal house, a tökéletes családi otthon

1124
0

A külső homlokzaton is folytatódó árnyékolók hűek maradnak az építészek „semmit a szemnek” elképzeléséhez. Ezzel a megoldással az itt élők teljes nyugalmat élvezhetnek a belső terekben, hiszen az utcafrontról nincs belátás a szobákba. A bejáratnál egy növényekkel körbeültetett folyosó várja a vendégeket, ahol kültéri bútorokat is elhelyeztek.

Pedregal house, a tökéletes családi otthonA ház másik oldalán, a garázs felől is be lehet jutni az épületbe. Itt a konyhába, onnan pedig a belső udvarra jutunk. Ez a terület több szoba kilátását biztosítja, ezen felül pedig innen rengeteg természetes fény árad be a hálószobákba és közös terekbe. A nappalit összekapcsolódó terek alkotják, ez a projekt középpontja. Természetesen innen érjük el a medencét és udvart is. A lépcsősornak vezető szerepe van a kompozícióban, ráadásul szobrászati-építészeti elemként is jelen van a designban. A lépcsősor részletei a földből nőnek ki, majd felfelé kúsznak.
Pedregal house, a tökéletes családi otthonA domináns anyag a fa, amely körbefutja az egész házat. Ez az állandó ritmus összeköti a helyiségeket, a kővel borított felületek pedig kontrasztot teremtenek ebben.  A ház ettől válik egyszerre modernné és meleg családi otthonná.
Pedregal house, a tökéletes családi otthon Pedregal house, a tökéletes családi otthon Pedregal house, a tökéletes családi otthon Pedregal house, a tökéletes családi otthon