Kezdőlap Hírek Építészet Propeller ház

Propeller ház

1336
0

Az SPF: architects nemrég fejezte be, a három szárnyas Orum rezidenciát, amely a Bel-Airre néz Los Angeles-ben. A háromszintes otthon visszafogottan „lebeg” a környék és a kaliforniai hegyek fölött, tökéletesen belesimulva a környezetébe, miközben a maximális kilátást biztosítja.

SPF:architects Bel Air

Az 1746 négyzetméteres szerkezet egy három lapátos propeller formáját követi. Mindegyik szárny tükrözött üveggel van körülborítva, visszatükrözve az alatta elterülő Los Angeles-i völgy nagy részét. A ház kitűnően alkalmas partikra, hiszen az SPF:architects a hálószobákat az egyes szárnyakban helyezte el, elszeparálva a központi közös helyiségtől.

SPF:architects Bel Air
Az SPF:architects a privát tereket a három szárnyban helyezte el a közös tereket a központba koncentrálva. Ez az összefolyás expresszív üveg- és acéllépcső formájában jön létre, amely egyszerű megoldást nyújt a hatalmas otthon forgalmának lebonyolításához.

SPF:architects Bel Air

Továbbá vizuális összekötőkapcsot létesít olyan részei között a háznak, amik egyébként elkülönülnének egymástól. A három szárnyban helyezkednek el a fő- és a „mini” főhálószobák, míg a nyugati szárnyban két kisebb szoba is van.

SPF:architects Bel Air

Az Orum két emelettel a föld fölé magasodik, míg a harmadik emelet a hegy oldalába van mélyesztve. A földszinten lehet bejutni az épületbe, és itt találhatók a közösségi terek az összejövetelekhez, míg a felső szinten a privát terek lettek kialakítva.

SPF:architects Bel Air
Az üveg függöny fal, amely körbeöleli a harmadik emeletet, egy szofisztikált szerkezet, amelyet egyedileg, a svájci Sky-frame céggel közösen lett kifejlesztve.

SPF:architects Bel Air

A szerkezet öt különböző szélességű és négy különböző áttetszőségű panelből tevődik össze. Ezek a panelek vagy fényvisszaverők, vagy átlátszatlanok, vagy áttetszők, vagy teljesen tiszták.

SPF:architects Bel Air

Ezek együttese végtelen, vizuálisan változó, csillogó homlokzatot hoz létre. Egy külső teraszon konyha, két tűzrakóhely és egy LED-el megvilágított medence található. A víz a tetőről, az erkélyről és a kinti teraszokról egy 26 ezer literes földalatti tartályba folyik a táj öntözéséhez.

SPF:architects Bel Air

SPF:architects Bel Air